Opinie Jan Segers 09042020.
Volledig scherm
PREMIUM
Opinie Jan Segers 09042020. © ANP/Leye

“Hoeveel mensen willen we opofferen om alle anderen een leven te gunnen dat ongeveer even blij en even vrij is als het vorige?”

Zonder coronavaccin gaan we nooit meer normaal kunnen leven. Het zijn de woorden van Peter Piot, Belg en wereldautoriteit als viroloog. Het meest verontrustende aan die uitspraak is dat Piot noch de Wereldgezondheidsorganisatie er zeker van is dat het vaccin er ooit komt, laat staan dat het volgend jaar al wereldwijd verspreid zou zijn. 

27 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  De strenge maatregels behouden voor 70+ en zeker de 80+ moeten heel voorzichtig blijven maar die gaan toch niet op café, restaurant of vakantie op enkele uitzonderingen na. De groep tussen 50 en 70 moet het zelf inschatten, wie dik is heeft blijkbaar ook een hoger risico vermits ze steeds dikke mensen lieten zien op tv aan beademing! Ze hadden de scholen al lang volledig moeten openen met jonge leerkrachten. Straks is de economie volledig kapot en dan sterven mensen van honger en ellende.
 • Leonard Walpot

  1 jaar geleden
  Zoals ik van het begin aangaf, de ouderen, zieken en zwakkeren beschermen en al de rest volop contact, normaal leven om immuniteit op te bouwen. Beter korter en goed leven dan de hele maatschappij kapot. Dit is normaal met zoveel mensen, zal niet de laatste keer zijn. En ja ik praat ook zo als ik het zelf ben, geen schrik voor de dood, integendeel, het enige lijden is het leven, dus maak dat plezierig.
 • Bea Dirix

  1 jaar geleden
  Tot u het zelf bent die moet vechten voor uw leven. Dan gaan er ogen open!
 • Kevin van Goethem

  1 jaar geleden
  Ik heb er alles voor over om terug vrijheid te krijgen. Dit is gewoon natuurlijke selectie. Laat het gewoon zijn gang gaan en vraag aan iedereen om een beetje voorzichtig te zijn. Meer kunnen we niet doen. Of zeker niet voor lange tijd. Stop deze onzin.
 • Boris Rodznik

  1 jaar geleden
  Wat velen niet lijken te begrijpen, is dat de mortaliteit laag is net omdat er maatregelen zijn getroffen. Anders kwamen we waarschijnlijk al snel in de buurt van 10%.