Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © thinkstock

Hoeveel de Belg gemiddeld denkt nodig te hebben na zijn pensioen, en hoe vroeg je daarvoor moet beginnen sparen

Meer dan de helft van de Belgen denken dat ze geen wettelijk pensioen zullen krijgen van de overheid. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging. Amper 6% denkt dat dat pensioen zal volstaan om z'n levensstandaard aan te houden.

52 reacties

 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Enkel een ambtenaar ontvangt pensioen om de levensstandaard te handhaven. Een werknemer met gemiddeld loon moet zoveel sparen om een pensioen van 1.800 EUR (per mnd rusthuis kost) te behalen dat het verwerven van een eigen woning bijna onmogelijk is. Een zelfstandige krijgt maar een minimum pensioentje van 1.200 EUR waardoor die een niet in waarde verminderende appel voor de dorst moet opbouwen, maw ook geen eigen woning, tenzij de grootverdieners.
 • Marc breugelmans

  2 jaar geleden
  We zijn allemaal bedorven door de weelde die we hebben gehad.Het is nu het era van terug betalen,mijn ouders hebben in een gouden tijd geleefd.(jaren 50 tot 90).Ik vertoef veel in Nederland en die mensen moeten het met veel minder doen die moeten zelfs gaan lenen om op reis te gaan.Gewone arbeider daar heeft geen eigen huis.Daarom dat je daar zoveel kleine huisjes en wijken ziet.
 • Christel Smet

  2 jaar geleden
  @Dany Buisse, waar haal je het? Een kleine auto dat heb ik en dan heb ik jaren geen auto gehad. En degene die hier spreekt over 2800 euro pensioen ik wil er direct voor tekenen maar dat zal wel voor een koppel zijn, een alleenstaande mag het doen met 1400 € zeker terwijl de vaste kosten hetzelfde zijn. Geef die mensen en mindervaliden ook minstens 1800 euro en degene die hier binnen struiken niets tot ze 25 jaar hebben gewerkt en afgedragen en dan een min pensioen.
 • Jeaninne Bonduwe

  2 jaar geleden
  Blijkbaar hebben die 50% ontevredene nog veel te veel, want er is er geen ene die reageert en op straat komt. Ze zijn druk bezig met hun Ifoon ???
 • Dian Jans

  2 jaar geleden
  Probeer een eigen woning te verkrijgen, is heel belangrijk, eens je dan met pensioen gaat en geen huur meer moet betalen , ben je echt een stuk beter af .