Exclusief voor abonnees

Hoe Vlamingen in Amerika naar het geweld kijken: “Een nieuwe burgeroorlog zou zomaar kunnen”

Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters.
AP Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters.
Ze zitten niet midden in de actie, tussen de brandhaarden en de politie, maar wonen wel al lang genoeg Over De Plas om met eigen ogen te zien hoe Amerika de laatste jaren nog meer verdeeld werd. "Een nieuwe burgeroorlog: het zou zomaar kunnen", zegt één van de Vlamingen in de VS.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanfleteren diederik

  De protesten gaan geen veranderingen teweegbrengen, aangezien de achterstelling - als je het zo kan noemen - weinig tot niets te maken heeft met racisme. Daar ligt geen racisme aan de oorsprong. Sporadisch racisme is is er eerder een gevolg van. Zonder focus op de echte oorzaken, geen oplossingen.

 • Pascal Schevenels

  George Floyd is overleden nadat een blanke agent samen met 2 Aziatische agenten hem hebben opgepakt omdat hij bezig was met CRIMINELE activiteiten . De blanke agent had samen met hem al gewerkt als portier in een nachtclub met klanten van allerlei soort . Dus nu allemaal maar rellen en plunderen en het steken op racisme , als men zich niet gedraagt als een crimineel dan gebeurd dit niet .

 • Guy Bevers

  Alle burgers tegen Trump dan.

 • Kris Boydens

  Met grote dank aan Trump die dit alles extra gevoed heeft en nog steeds blijft doen.

 • philippe dierickx

  Wat hebben plunderingen en brandstichtingen en het doodknuppelen en ineen slagen van (blanke) mensen te maken met protesten tegen racisme. Dit is gewoon criminaliteit ten top en het in gevaar brengen van de samenleving.