Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo kan het ook: een agent schudt een demonstrant de hand in Los Angeles. Een Een meerderheid van de Amerikanen sympathiseert met de landelijke protesten in de VS. Dat blijkt uit enquête die door marktonderzoeksbureau Ipsos is uitgevoerd in opdracht van persbureau Reuters. © AP

Hoe Vlamingen in Amerika naar het geweld kijken: “Een nieuwe burgeroorlog zou zomaar kunnen”

Ze zitten niet midden in de actie, tussen de brandhaarden en de politie, maar wonen wel al lang genoeg Over De Plas om met eigen ogen te zien hoe Amerika de laatste jaren nog meer verdeeld werd. "Een nieuwe burgeroorlog: het zou zomaar kunnen", zegt één van de Vlamingen in de VS.

  1. PREMIUM

    Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

    Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.