Exclusief voor abonnees

Hoe tafelschuimster Nadine W. meer dan 120 keer wegliep uit restaurant: toen politie haar eten aanbood, had ze geen honger

Nadine W. bestelde vaak een croque-monsieur. Als ze herkend werd, namen uitbaters soms een foto. "Voor op Facebook."
JHM Nadine W. bestelde vaak een croque-monsieur. Als ze herkend werd, namen uitbaters soms een foto. "Voor op Facebook."
Horeca-uitbaters aan de kust kunnen opgelucht ademhalen. Nadine W., beter bekend als 'de schrik van de horeca', zal zich de komende vijf jaar moeten behelpen met gevangeniskost. Meer dan 120 keer sloeg de tafelschuimster toe. "Ik begrijp dat er een punt komt dat het moet stoppen. Maar vijf jaar cel voor wat broodjes en croque-monsieurs? Er zijn mensen die ergere dingen doen."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Thyssen

  Om haar eten te bestellen had ze blijkbaar geen psychiatrisch probleem, steek dat mens een jaar of tien in het gevang ,daar krijgt ze lekker eten en alle accommodatie gratis. Ze moet de restaurants dan niet met bestelen ,lees oplichten . Probleem opgelost ,maar dat is te gemakkelijk zeker ?

 • rik cappelle

  En de Cognac die ze bestelt was die ook nog tegen de honger misschien ? Vijf jaar cel = geen dag teveel.

 • Chris Devlaeminck

  @Christine Laevers. Je vraagt je af waar het psychiatrisch onderzoek blijft? Wie gaat die sessies dan betalen? De ziekenkas? De samenleving dus? De best remedie was geweest iedere keer een emmer water over haar hoofd kieperen als ze niet betaalde. Dat had ze zeker geen 120 keer volgehouden. Was veel goedkoper en efficiënter geweest. Nu moet ze de gevangenis in. Ook betaald door de samenleving.

 • Victor Munster

  Nu hebben ze rusig de tijd om die eens zorgvuldig te observeren om te zien of er daar geen vijs in haar hoofd los zit. Voor internering kwam ze niet in aanmerking omdat ze als tafelschuimer geen gevaar voor de maatschappij of voor zichzelf was.

 • JOHAN SOENEN

  Ik kan niks anders bedenken dan hetgeen Christine Laevers zegt. Ik denk dat ze gelijk heeft. Of wordt ik nu naïef bevonden?