Exclusief voor abonnees

Hoe Syriëstrijder en vader zich in zijn testament verzet tegen terugkeer Yasmine: “Je hebt geen moeder meer. Zij was een vijand van de islam”

Yasmine en haar vader.
rv Yasmine en haar vader.
"Ik heb je meegenomen naar het gezegende land van de islam om je te redden van de ongelovigen." Met die woorden richt Syriëstrijder Mehdi Atid zich tot zijn dochter Yasmine (4). Hij doet dat in zijn testament, dat deze krant in handen kreeg. Een huiveringwekkend document van een man die zijn radicale geloof liet voorgaan op het geluk van zijn kind.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen de Brusselse kleuter Yasmine vorig jaar verdween naar het Syrische oorlogsgebied, durfde niemand te voorspellen of ze ooit weer thuis zou zijn. Maar maandag stond ze daar plots, aan de Turkse kant van de grens, om met haar moeder herenigd te worden. Ze stelde het goed, maar keek angstig in het rond en leek haar mama zelfs niet te herkennen. Het valt moeilijk in te schatten wat het meisje doorgemaakt heeft. Wat ze heeft gemerkt van het oorlogsgeweld, hoe er voor haar werd gezorgd en wat voor liefde ze kreeg.

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cesar De Wilde

  Gezinshereniging zie ik zo dat kinderen terug bij hun ouders gaan wonen.

 • robbe vanhoutte

  gelukkig loopt deze gek hier niet meer rond, vooral voor dat kleine meisje...

 • Fernando Di Giambattista

  Jammer van het meisje maar ipv het kind naar Belgie te laten overkomen was het beter geweest dat de hele familie terug naar hun land van oorsprong werden gestuurd.Dan waren zij ook herenigd.

 • Dirk Van Opstal

  @Elke Rieckens kinderen horen bij hun VADER en MOEDER ,niet bij de moeder. In mijn geval willen mijn kinderen niet naar hun moeder. Dus kom me niet vertellen dat een kind hun moeder nodig heeft. En voor dit kind is het heel spijtig,maar ze hadden beter de moeder terug naar ginder gestuurd dan het kind op onze kosten naar hier.

 • paul snemmel

  zal waarschijnlijk een reactie van de natuur zijn , de vader uitschakelen om het kind een toekomst te geven