"Hoe hard het leven ook kan zijn, alles komt goed"

Gerard Despodt (79) uit Leffinge is gepensioneerd bediende bij de Christelijke Mutualiteit. Hij werd vier keer vader, maar verloor één van z'n kinderen bij een verkeersongeval. Kort erna stierf ook z'n vrouw. Er kwam nog een korte liefde, maar sinds 2002 is Gerard single. Hij woont alleen in een appartement van 75 vierkante meter groot.

Alsof ze eerst z'n armen amputeerden en erna ook nog z'n benen. Gerard was nog maar half de man die hij ooit was toen hij in vier jaar tijd zijn zoon en zijn vrouw verloor. Iedereen zou het hebben begrepen als het met Gerard nooit nog iets was geworden. Maar een oerdrang om er voor z'n verminkte gezin nog het beste van te maken, deed hem rechtkruipen. "Natuurlijk denk ik nog elke dag aan hen. Maar het leven compenseert. Ik ben weer gelukkig."

 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona