Exclusief voor abonnees

Hoe extreem is het partijprogramma van Vlaams Belang nog? “Hun standpunten zijn minder radicaal, hun mensen niet”

Nog belangrijker dan wat er wel in het programma van voorzitter Tom Van Grieken staat, is wat er niét in staat.
BELGA Nog belangrijker dan wat er wel in het programma van voorzitter Tom Van Grieken staat, is wat er niét in staat.
Nu het cordon sanitaire op de helling staat en mensen hun kennissen op Facebook ontvrienden omdat ze voor het Vlaams Belang hebben gestemd: hoe radicaal is extreemrechts nog? Wij doken in hun 100 pagina's dikke programma. "Hun standpunten zijn minder radicaal, maar hun mensen niét."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Heel juist Kris de ridder. Inderdaad ze moeten aanhoort worden maar door hun extreem denken verliezen ze de realiteit dat er 4/5 niet op het VB zijn stem heeft geplaatst. @Maurice, dat is de reden waarom extreme rechtse en linkse partijen niet lang bestaan en even snel verdwijnen als dat ze gekomen zijn. Geef ze direct alle macht en laat ze het land op hun eentje besturen en dan zullen we zien.

 • Gilbert Van Noten

  Moest men het blanco en ongeldig stemgedrag van tel gemaakt hebben in een lijstvorming en de verdeling over de verschillende parlementen waar maken? Met een lege stoel als uit komst ( wat op zich al een besparing zou zijn ) ...... Ik denk dat het de aller, aller grootste partij zou geweest zijn die gekozen werd door de bevolking!

 • Christian Roos

  Heb gisteren ook naar de afspraak gekeken en Shokri (en waarschijnlijk nog anderen onder wie sommige politici) hebben nog niet door WAAROM zoveel mensen VB hebben gestemd

 • Parmentier Joyce

  Het is duidelijk dat mensen willen gehoord worden en alles beu worden.. Je voelt je tegenwoordig als vrouw op een zaterdag avond / nacht alleen gewoon niet meer veilig in de groot steden.. je opent het nieuws en je ziet criminaliteit, Miserie, zinloos geweld... Kan begrijpen dat mensen naar hier komen voor een beter leven enzo.. maar respecteer dan ook de normen en waarden van het land! Wij moeten in turkije ook geen verplichte kerk bezoeken neer zetten om te bidden in een kerk tot god..

 • Maurice Verheyen

  Ben voor dialoog. Het probleem is dat extreme partijen en mensen alleen hun eigen belang zien en dialoog zelfs geen kans geven hebben we ondervonden. Of is dat niet waar soms?