Hoe correct is 'propere lucht-app' van overheid? Zelfs naast snelweg is de lucht 'gezond’

De BelAir-app meet de luchtkwaliteit in de Gentse Keizer Karelstraat.
Gianni Barbieux De BelAir-app meet de luchtkwaliteit in de Gentse Keizer Karelstraat.
Het was één van de laatste verwezenlijkingen van ex-minister Joke Schauvliege (CD&V): een app waarmee elke Vlaming kan nagaan hoe het gesteld is met de luchtzuiverheid in zijn of haar straat. Vandaag blijkt die 'revolutionaire' app echter allesbehalve nauwkeurig. Zelfs wie naast de autosnelweg woont, krijgt de boodschap dat er geen vuiltje aan de lucht is.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Walleyn

  De oplossing! Een ruikende telefoon! Zo zie je waar ministers met onze centen mee bezig zijn.

 • Marc Haaren

  Veel mensen zouden graag hebben dat die app zegt dat de lucht vuil is, dan kunnen ze zagen en klagen. In de meeste gevallen is onze lucht echter veel properder dan in de jaren 70-80. Maar mee, t moet allemaal geld kosten, want kan niet zuiver genoeg. Nooit content. Vervuiling sterk overdreven ja, dat is het.

 • Ronald Van Beneden

  Oei plotseling geen reden meer om te discussiëren over het GROEIgas. Weet dat de luchtkwaliteit in 20 jaar met25% is verbeterd.

 • Louis Vanarwegen

  Dampen en co2 uitstoot gaat de lucht in en niet naar beneden of naar links of rechts daar moet je niet toch voor gestudeerd hebben..

 • Christel Werdens

  Misschien is die hype over slechte lucht zeer sterk overdreven. Plant een boom in je tuin. Bert Gorissen