Op 'wet markets' in China dragen de verkopers nu verplicht mondmaskers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 'wet markets' in China dragen de verkopers nu verplicht mondmaskers. © Getty Images

Hoe China de waarheid over het coronavirus verborgen hield

Maandenlang al maken de Chinezen de wereld blaasjes wijs over het coronavirus. Terwijl ze aan het thuisfront klokkenluiders zoveel mogelijk het zwijgen opleggen. Het wantrouwen is nu zo groot, dat zelfs het verhaal over de uitbraak op de markt van Wuhan niet meer geloofd wordt. "Er is geen rechtstreeks bewijs dat het uit een lab komt. Maar op dit moment wijzen veel elementen in die richting."

85 reacties

 • jurgen hens

  2 jaar geleden
  Dit is massamoord. Wanneer wordt de waarheid duidelijk gecommuniceerd aan bevolking. Xodat ze de moed vinden. Om bepaalde maatregelen te volgen. Het virus word minder mortall dit moment. Vaccinaties. Nutteloos. Want die vind men niet door constante mutaties. We willen weer VRIJ zij .
 • willy staes

  2 jaar geleden
  Wat het erge aan heel deze pandemie is ,de Chinezen die de oorzaak er van zijn ,het verzwegen hebben ,nu er nu nog het best vanaf komen , vele bedrijven in de rest van de wereld zullen ten onder gaan en zo hebben ze weer een pak minder concurrenten , economisch worden zij de winnaars , ik denk dat daar nog niet veel is over nagedacht .
 • Roger Verbrugge

  2 jaar geleden
  Taiwan heeft als eerste gewaarschuwd voor de besmettelijkheid van dit coronavirus. De WHO heeft dit niet overgenomen omdat China niet wil dat Taiwan bij die club behoort. In Taiwan weet men heel goed wat er op het vasteland gebeurt.
 • Sonja Mouton

  2 jaar geleden
  Als men nu eens eerlijk zegt wat er is gebeurd, en waar het is gebeurd, dan moeten alle verdenkingen niet meer. Maar zeg eens wie dat het eerste gaat doen?
 • Anita Merckx

  2 jaar geleden
  Van het begin af toen het bekent werd dat dit virus ontstaan is door het eten van een vleermuis of ander dier heb ik gezegd no way.dit is een gemaakt virus dat per ongeluk uit een lab is kunnen vrijkomen.Maakt niet uit in welk werelddeel het ontstaan is maar dat ze dan gewoon eerlijk zijn.
 1. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)