Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel. © vincent duterne / photonews

Hoe Brusselse fietsbrigade elke dag vecht tegen wegpiraten: “Sensibilisering? Och, boete is enige wat werkt”

Brussel is een verkeersjungle, waarin de zwakke weggebruikers als prooien aan hun lot overgelaten worden. Dat klagen actiecomités nu al maanden aan, en nu er zondag alweer een slachtoffer gevallen is, klinken de klachten luid. Meestal waren ze terecht. Maar dat er niks gedaan wordt in de hoofdstad, klopt niet. Een fietsbrigade van de politie vecht er verbeten tegen overtreders, met resultaat.

37 reacties

 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Als ik zie hoeveel chauffeurs beboet worden voor een peulschil dat is gewoon op 1 hand niet te tellen.Boetes helpen wel(.Beginnen met 25€ daarna nog eens 25 ,derde keer 50€ alsmaar hoger) in dit geval.Discipline zal vanzelf wel komen.En een gratis fietsexamen.Dan zal er weer respekt komen voor elkaar.Het is nodig voor ieders veiligheid.Ook voetgangers.En onze verkeersinfrastructuur kan ook beter!!!
 • Dick DECOCK

  3 jaar geleden
  Veel roepen over inbeslagname auto wat moeten ze dan doen bij roekeloze fietsers en voetgangers hun fiets en schoenen in beslag nemen?
 • Gudo Courtois

  3 jaar geleden
  Wanneer boetes voor die zwakke weggebruikers die zich alles denken te mogen permiteren.
 • Nicolas Van Hoecke

  3 jaar geleden
  Niks boetes en sensibiliseren. Maak het allemaal veiliger ivm infrastructuur. Maarja alles wat een pure kost is vermijden onze overheid liever. Enige oplossing dat ze kennen is boetes en dat werkt duidelijk niet. Tetwijl je 1 boete uitschrijft zijn er al 100 andere dat iets verkeerd doen. Of sensibiliseer de zwakke weggebruiker eens...
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Zie je, het begint al. Steek niet alles op de automobilisten. En sensibiliseren helpt wel. Het is niet zo dat enkel "boetes helpen". Dat zeggen schrijflustige agenten. Het grote probleem is discipline, niet enkel automobilist maar ook fietser en voetganger. Steek over op zebrapaden en niet overal. En rij op fietspaden of aan de kant van de weg in plaats van tussen wagens door te slingeren.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.