Exclusief voor abonnees

Hoe Brusselse fietsbrigade elke dag vecht tegen wegpiraten: “Sensibilisering? Och, boete is enige wat werkt”

Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel.
vincent duterne / photonews Al 14 jaar crost hoofdinspecteur David Stevens door Brussel.
Brussel is een verkeersjungle, waarin de zwakke weggebruikers als prooien aan hun lot overgelaten worden. Dat klagen actiecomités nu al maanden aan, en nu er zondag alweer een slachtoffer gevallen is, klinken de klachten luid. Meestal waren ze terecht. Maar dat er niks gedaan wordt in de hoofdstad, klopt niet. Een fietsbrigade van de politie vecht er verbeten tegen overtreders, met resultaat.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Fiers

  Als ik zie hoeveel chauffeurs beboet worden voor een peulschil dat is gewoon op 1 hand niet te tellen.Boetes helpen wel(.Beginnen met 25€ daarna nog eens 25 ,derde keer 50€ alsmaar hoger) in dit geval.Discipline zal vanzelf wel komen.En een gratis fietsexamen.Dan zal er weer respekt komen voor elkaar.Het is nodig voor ieders veiligheid.Ook voetgangers.En onze verkeersinfrastructuur kan ook beter!!!

 • Dick DECOCK

  Veel roepen over inbeslagname auto wat moeten ze dan doen bij roekeloze fietsers en voetgangers hun fiets en schoenen in beslag nemen?

 • Danny Holdensrath

  Wanneer boetes voor die zwakke weggebruikers die zich alles denken te mogen permiteren.

 • Nicolas Van Hoecke

  Niks boetes en sensibiliseren. Maak het allemaal veiliger ivm infrastructuur. Maarja alles wat een pure kost is vermijden onze overheid liever. Enige oplossing dat ze kennen is boetes en dat werkt duidelijk niet. Tetwijl je 1 boete uitschrijft zijn er al 100 andere dat iets verkeerd doen. Of sensibiliseer de zwakke weggebruiker eens...

 • Ronny Biesen

  Zie je, het begint al. Steek niet alles op de automobilisten. En sensibiliseren helpt wel. Het is niet zo dat enkel "boetes helpen". Dat zeggen schrijflustige agenten. Het grote probleem is discipline, niet enkel automobilist maar ook fietser en voetganger. Steek over op zebrapaden en niet overal. En rij op fietspaden of aan de kant van de weg in plaats van tussen wagens door te slingeren.