Qua oversterfte is België wel ‘kampioen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Qua oversterfte is België wel ‘kampioen’. © HLN/BELGA

HLN ONDERZOEKT. Nergens zoveel extra doden door corona (en dat ligt niet aan onze telling)

Corona heeft in héél Europa lelijk huisgehouden. Geen land bleef gespaard en niemand had het perfecte strijdplan. Toch valt op hoezeer de aanpak en de gevolgen van land tot land verschillen. Wij maakten op zes thema's de analyse voor België en legden die naast drie andere, gelijkaardige Europese lidstaten. Conclusie? Ons land is zelden kampioen. Behalve in negatieve zin, als het om het aantal doden gaat.

97 reacties

 • Freddy Henslegers

  2 jaar geleden
  Willy Van de Camp. Akkoord dat ouderen goed worden verzorgt in onze rusthuizen in normale omstandigheden. Weliswaar moest men mensen met corona naar een ziekenhuis gebracht hebben en DAT is niet gebeurd. Zij zijn gestorven door gebrek aan beademingsapparatuur.
 • Alain Maes

  2 jaar geleden
  Die dat het hebben, die dat het misschien zullen krijgen en deze die het nog moeten krijgen, dit was de oplossing
 • Monique Moens

  2 jaar geleden
  De horeca maar passen en meten om aan alle maatregelen toe te passen en nog een centje te kunnen verdienen. Maar betogingen met duizenden op mekaar gepakt kan. Racisme neen. Maar dit is een vuistslag in het gezicht van alle zorgenden die de laatste maanden voor ieder leven gevochten hebben. En in het gezicht van elke jonge ondernemer in de horeca. Maar niemand rept met één woord. Als dit mag? Gooi dan alle regels overboord.
 • Nathan De Gendt

  2 jaar geleden
  Wat trouwens opvalt is dat alle pieken door onze politici & virologen in de schoenen werd geschoven van de burger: - de burger maakte lusteloos reizen - de burger ging op lockdownfeestjes - de burger was zijn handen niet - de burger draagt geen mondmaskers - de burger heeft geen discipline En vooral voor de virologen/politici als het in hun kraam paste werd alles met het buitenland vergeleken waar de bevoking het beter deed. Maar oohjee als ze een koekje van eigen deeg krijgen.
 • willy staes

  2 jaar geleden
  ik las juist in de krant dat bij de testen gemiddeld 2% positief test ,dat wil zeggen dat in België 220.000 mensen covid 19 positief zijn .een behoorlijk aantal en zegge dat vele steeds de regels aan hun laars lappen, onbegrijpelijk .
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 2. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)