Geen mensen in de fotokaders bij Hilda Oninckx, wel dieren die haar eenzaamheid verdrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen mensen in de fotokaders bij Hilda Oninckx, wel dieren die haar eenzaamheid verdrijven.

Hilda is 80 en eenzaam: “Mijn hondje is de reden waarvoor ik leef”

“Er zijn dagen dat ik niemand spreek. Gelukkig heb ik mijn hondje nog. Nu babbel ik tegen Balou.” Hilda Oninckx is tachtig, woont op een zorgflatje in het Antwerpse Berchem en voelt zich erg eenzaam. “Ik heb niemand meer. Daar kóós ik niet voor, het is gewoon zo gelopen.”

30 reacties

 • Mady Vermeulen

  4 jaar geleden
  Ja adam, nonden laten véél pootafdrukken achter op je hart. De ene kan eenzaam zijn tussen een mensenmassa. De andere voelt zich nooit alleen omdat hij dag en nacht een trouwe viervoeter aan zijn zijde heeft. Eenzaamheid ligt voor een groot stuk aan jezelf. Ik ben niet eenzaam, maar toch mis ik mijn hondenvriend meer dan ik zeggen kan.
 • Joan J Gomes

  4 jaar geleden
  Verschrikkelijk ..tsja men is heden ten dage niet meer zó sociaal ..arme arme vrouw
 • Richard Tolenaars

  4 jaar geleden
  Triestig voor deze dame, laten we met z'n allen een kaartje sturen.
 • aaron aerts

  4 jaar geleden
  Ik ben 37, en ben ook enorm eenzaam. De communicatie die ik heb, buiten m'n werk, is de fiscus die weer komt innen of een boete van het een of ander.
 • Joan Lute

  4 jaar geleden
  Begrijp heel goed wat mevrouw meemaakt. De trouwe vriendschap en affectie van een hond met een goede thuis is altijd zuiver en oprecht. Met mensen daarentegen loop je vaak het risico dat wanneer je tegenspoed kent ze je volledig dumpen alsof er nooit sprake is geweest van een vriendschapsband.. Nadat ik invalide ben geworden tengevolge van vluchtmisdrijf is me meermaals het mes in de rug gestoken door hen die ogenschijnlijk mijn beste vrienden waren.
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
 1. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)