Exclusief voor abonnees

Hilda is 80 en eenzaam: “Mijn hondje is de reden waarvoor ik leef”

Geen mensen in de fotokaders bij Hilda Oninckx, wel dieren die haar eenzaamheid verdrijven.
Geen mensen in de fotokaders bij Hilda Oninckx, wel dieren die haar eenzaamheid verdrijven.
“Er zijn dagen dat ik niemand spreek. Gelukkig heb ik mijn hondje nog. Nu babbel ik tegen Balou.” Hilda Oninckx is tachtig, woont op een zorgflatje in het Antwerpse Berchem en voelt zich erg eenzaam. “Ik heb niemand meer. Daar kóós ik niet voor, het is gewoon zo gelopen.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mady Vermeulen

  Ja adam, nonden laten véél pootafdrukken achter op je hart. De ene kan eenzaam zijn tussen een mensenmassa. De andere voelt zich nooit alleen omdat hij dag en nacht een trouwe viervoeter aan zijn zijde heeft. Eenzaamheid ligt voor een groot stuk aan jezelf. Ik ben niet eenzaam, maar toch mis ik mijn hondenvriend meer dan ik zeggen kan.

 • Joan J Gomes

  Verschrikkelijk ..tsja men is heden ten dage niet meer zó sociaal ..arme arme vrouw

 • Richard Tolenaars

  Triestig voor deze dame, laten we met z'n allen een kaartje sturen.

 • aaron aerts

  Ik ben 37, en ben ook enorm eenzaam. De communicatie die ik heb, buiten m'n werk, is de fiscus die weer komt innen of een boete van het een of ander.

 • Joan Lute

  Begrijp heel goed wat mevrouw meemaakt. De trouwe vriendschap en affectie van een hond met een goede thuis is altijd zuiver en oprecht. Met mensen daarentegen loop je vaak het risico dat wanneer je tegenspoed kent ze je volledig dumpen alsof er nooit sprake is geweest van een vriendschapsband.. Nadat ik invalide ben geworden tengevolge van vluchtmisdrijf is me meermaals het mes in de rug gestoken door hen die ogenschijnlijk mijn beste vrienden waren.