Hier komt de e-kinderwagen (met dezelfde batterij als je boormachine)

De 'eStroller' van Bosch heeft twee elektrische motoren in de achterste wielas, die werken op een batterij onder de draagmand.
Bosch De 'eStroller' van Bosch heeft twee elektrische motoren in de achterste wielas, die werken op een batterij onder de draagmand.
Na de elektrische fiets en step gaat nu ook de kinderwagen elektrisch. De 'eStroller' van Bosch heeft sensoren en twee elektrische motoren waardoor een kinderwagen duwen, euh, kinderspel wordt.

De buggy is erg praktisch én veilig, zo maakt Bosch zich sterk. Het systeem van de 'eStroller' draait op twee elektrische motoren, die verscholen zitten in de achterste wielas. Daarnaast beschikt de kinderwagen over een Bluetooth-module en enkele slimme sensoren. Die sensoren meten de versnelling en de snelheid, terwijl ze ook de ondergrond waarover de buggy bolt detecteert. Dat maakt dat de kinderwagen zelf een tandje bijsteekt wanneer het bergop gaat. En wanneer papa of mama hem loslaat, zal het remsysteem automatisch in werking treden. Ook bergafwaarts remt het systeem af en op een oneffen ondergrond - keien of grind, bijvoorbeeld - wordt de stabiliteit verzekerd.

Sirene

Met een app kun je enkele opties beheren, al is het geen afstandsbediening waarmee je de kinderwagen bestuurt als een speelgoedautootje. Je kan er wel de parkeerrem en een sirene mee activeren - handig wanneer iemand hem probeert te stelen. Er zit een verwisselbare 18-volt lithium-ionbatterij in, dezelfde als in bijvoorbeeld je Bosch-boormachine.

Afhankelijk van het parcours kan de batterij 15 kilometer mee en laadt ze in 2 uur op. Bosch heeft de kinderwagen met succes getest in slechte weersomstandigheden, al wordt aangeraden om rukwinden van boven de 60 kilometer per uur te mijden. De 'eStroller' komt begin volgend jaar op de markt. Bosch sloot daarvoor een partnership met de Zweedse fabrikant van kinderwagens Emmaljunga.Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Raes

  De volgende stap is zeker een platform waar papa of mama kunnen op staan? Dan moeten ze zelfs niet meer stappen.

 • Robert DE REU

  Wat ga ik op mijn leeftijd nog allemaal meemaken, kan het echt nog gekker, waarschijnlijk wel.

 • victor vandesande

  Ik zie de meerwaarde niet ,sorry...

 • robrecht Peeters

  en de volgend stap zelf rijdend. men zet het kind erin, programmeert het geval 5 keer de blok om, and there goes my baby

 • Lucien Mertens

  Tot er een op hol slaat of de batterij in brand vliegt...idioot en totààl overbodig.