Afdelingshoofd Erwin Reyskens en psycholoog Sarah Vanderstraeten in één van de leefruimtes van het centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Afdelingshoofd Erwin Reyskens en psycholoog Sarah Vanderstraeten in één van de leefruimtes van het centrum. © Joel Hoylaerts / Photo News

Het ziekenhuis waar pedofielen worden voorbereid op leven na de straf: “We zijn nooit zeker dat ze niet hervallen

De start van het grootste proces ooit rond vijf mannen die miljoenen beelden van kindermisbruik deelden en maakten, stelt ons als maatschappij nog maar eens voor de vraag: wat dóe je met die mensen? En hoe voorkom je dat ze -eenmaal op vrije voeten - nieuwe feiten plegen? Deze krant kreeg uitzonderlijk een rondleiding in een ziekenhuis waar ze pedofielen voorbereiden op het leven na de celstraf. "Die mensen opsluiten en de sleutel weggooien? Dat wérkt niet. Je moet ze levenslang opvolgen en behandelen."

 1. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees