Exclusief voor abonnees

Het wordt een historisch droge maand juli, en dat laat zich overal voelen (ook bij uw prei)

Prei en andere groenten.
thinkstock Prei en andere groenten.
We stevenen af op een historisch droge maand juli. En afgezien van hier en daar een buitje van niets, is er de komende tien dagen geen neerslag van betekenis op komst. "Na de nationale feestdag blijft het droog, met 25 à 30 graden", zegt weerman David Dehenauw. De droogte is nog niet dramatisch, maar laat zich wel al fel voelen. Zelfs uw prei heeft last van hittestress.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bea Blunty

  Mijn zomerprei doet het prima hoor, maar ik ben dan ook slimmer dan de watermaatschappijen en vang water op wanneer het regent en gebruik het in de droge periodes! Spijtig dat watermaatschappijen enkel met hun winstmarges bezig zijn, anders waren artikels zoals deze onnodig! En Raf Peeters: winterprei bestaat nog steeds hoor!

 • ivan DEJONGHE

  mijn prei sta mooi en zonder te veel water te geven staan wel op een vochtige plaats

 • raf peeters

  "Ook bij uw prei",ja daar zit probleem vandaag.Iedere oudere gaat je vertellen dat vroeger voor de winter prei "ingekuild" werd om in de winter gebruiken en tegen maart was ie op.Vandaag heeft men prei in juli.Dat ze eens stoppen groenten die niet volgens natuurlijk groeipatroon groeit te kweken,ook dit is milieu bezoedeling omdat alles kunstmatig gebeurt en zo ook waterverkwisting omdat men in de zomer prei wil in de rekken.

 • Hilde Eykens

  Ga eens wat informatie op doen in spanje, daar is het veel langer warm en daar hoor je die zever niet, hier blijven ze maar denken dat de mensen achterlijk zijn, allemaal voor de centjes.

 • paula vranken

  maar niet voor ons . spit je gras om en maak je eigen moestuin .oogst wat je zelf wil . en ja, je zal wat minder op je fiets moeten zitten en wat meer werken .Je helpt er het millieu mee, minder grote en eentonige teelten nodig