Exclusief voor abonnees

Het rapport van 4,5 jaar Michel I: geslaagd voor gekibbel, gebuisd voor begroting

DE STEM VAN VLAANDEREN

Maggie De Block, Philippe De Backer, Johan Van Overtveldt, Kris Peeters, Alexander De Croo, Charles Michel, Didier Reynders en Sophie Wilmès in de zomer van 2017. De premier nodigde zijn team uit om samen naar Tomorrowland te gaan, "omdat ze zo hard gewerkt hadden". De regering had toen net het grote zomerakkoord afgesloten - al bleken daar later toch nog een paar losse eindjes aan te hangen.
Photo News Maggie De Block, Philippe De Backer, Johan Van Overtveldt, Kris Peeters, Alexander De Croo, Charles Michel, Didier Reynders en Sophie Wilmès in de zomer van 2017. De premier nodigde zijn team uit om samen naar Tomorrowland te gaan, "omdat ze zo hard gewerkt hadden". De regering had toen net het grote zomerakkoord afgesloten - al bleken daar later toch nog een paar losse eindjes aan te hangen.
Goud voor gekibbel, zilver voor jobs, brons voor volksgezondheid maar lood voor begroting en zink voor klimaat. De verwachtingen waren torenhoog voor de Zweedse hervormingsregering van Charles Michel. Hij zou geschiedenis schrijven, maar haalt hij de boeken? Stenen zijn verlegd, bouten en moeren zijn aangedraaid, maar grote muren en heilige huisjes zijn niet gesloopt.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PATRICK DE TROYER

  Roger V Opstal het is dank zij cdv dat er nog veel belastingen zijn tegengehouden, het is nu nog erg genoeg !!! Nva met name B D Wever geeft op iedereen commentaar en speelt steeds op de man. Hij draait ook enorm veel zoals de wind !! Wij zouden langer moeten werken maar voor de politiekers is er niets verandert want als ze moeten stemmen om zelf ook langer te werken dan stemmen ze nee. Dat ze eens bij zichzelf beginnen. Als nva en vld in volgende regering zitten dan zal het nog verslechteren !!

 • PATRICK DE TROYER

  Ik hoop op een andere regering dan de voorbijgaande !!! Alles is duurder geworden, ze verwijten andere partijen dat ze belastingen gaan verhogen maar ze hebben 5 jaar niets anders gedaan dan verdoken belastingen !!!! Loon is ook niet verhoogd met 100 euro wel met 10 euro en wow dat voel je nogal. Hun loon zal wel verhoogd zijn !!!! Weten niet wat speelt bij de gewone mens en luisteren ook niet naar ons !!! De Wever voelt zich verheven boven de gewone mens. Met zijn vals lachje altijd

 • PATRICK DE TROYER

  Volksgezondheid is voor mij meer dan gebuisd !! Veel medikatie niet te verkrijgen. Mijn longarts heeft meer dan 20 jaar baxters wegens te lage weerstand mogen voorschrijven, mits bewijs van bloeduitslag en toestemming van adviseur. Nu ineens moet dit door een andere arts van uz gent of uz leuven voorgeschreven worden. Wat een belachelijk gedoe allemaal !!! Ik krijg mijn baxters nu terug maar heb eerst een paar maand moeten wachten want kon niet direkt terecht in univ. ziekenhuis. Maanden ziek du

 • Andy Verachtert

  Goede score voor de rijken. Vreselijk voor de middelklasse en de minder begoeden. Bekerwinnaar voor "de belastingsregering" (behalve voor de rijken). De NVA voorop, de resterende partijtjes stiekem mee en achterna. Zwakste partij CDenV met super zwakke ministers. Nooit meer zoiets, nog liever Vlaams Belang.

 • Wilfried Vanden Berg

  De mooiste foto in de politieke Belgische geschiedenis. De politiek lacht gewoon. Uit plezier dat ze de bevolking weer eens 5 jaar voor de gek hebben gehouden, goed hebben verdiend, veel belastingen hebben ingevoerd , en veel geld uit die bevolking hebben mogen uit halen. En wat is er veranderd voor de bevolking? Niks . Zijn staan klaar om weer eens 5 jaar goed en royaal op de kosten van de bevolking te kunnen leven met alle voordelen die voor hen voorzien zijn.