Paul Magnette.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette. © EPA

Het paars-gele spook is terug: PS zet deur voor N-VA weer op een kier

De kans is groot dat de stemming van de abortuswet via enkele vertragingsmanoeuvres over de zomer wordt getild. Is de Arizonacoalitie van de drie koningen dan gered? Er is sowieso weinig animo voor die nipte meerderheidscoalitie, maar de PS duwt de deur voor een regering met N-VA intussen alweer op een kier.

36 reacties

 • gianni de moor

  2 jaar geleden
  Met ons 50 miljard tekort kunnen er nu wel verkiezingen nog bij maar de vorige hebben ook niks teweeg gebracht.Gewoon een regering met een paar ceos die misschien wel willen werken.De rest C4.
 • Marc Busselot

  2 jaar geleden
  PS wil eindelijk praten over wat dit land onbestuurbaar maakt: Eén bevoegdheid voor één bestuurstaak. Blijft natuurlijk de vraag welke prijs hij hiervoor zal eisen van de NVA. Durf er niet aan denken.
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Vlaanderen brengt er op eigen houtje niets van terecht , dat heeft de Coronacrisis ons nu duidelijk geleerd . Zonder de hulp van de Federale regering was het in de woningzorgcentra een echte ramp geworden . Magnette heeft de kat uit de boom gekeken en wil nu toch een gesprek aangaan met de NVA . Waarschijnlijk wil hij een ruime coalitie aangevuld met Ecolo en Groen .
 • stef demeur

  2 jaar geleden
  Wie wil er regeren? Ik zou het ook niet doen want zij worden kop van jut in 2024 en de roepers en de onbekwamen zullen dan zeggen dat zij gewonnen hebben.
 • Maria de swert

  2 jaar geleden
  Daarstraks gehoord ; Dit land is als een orkest waarvan iedereen een ander liedje speelt en zonder dirigent !
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.