Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gregory Van Gansen / Photo News

Het milde oordeel van Koen Geens (CD&V): “Geen hond die mij gelooft, maar we doen het hier zo slecht nog niet”

"We zullen een regering hebben tussen Kerstmis en Pasen. Als Pasen niet te vroeg valt, tenminste." Heerlijke tsjevenhumor van Koen Geens (CD&V) is dat. Hij dedramatiseert de impasse. "We mogen best wat milder zijn voor onszelf. Ook ik vind dat de regeringsvorming te lang aansleept, maar dat doet ze tegenwoordig overál in Europa. Geen hond zal mij geloven, maar we doen het hier zo slecht nog niet." Spreekt hier de volgende eerste minister? "Dat is geen nette vraag. Stel ze liever aan Bart De Wever. Hij moet dat doen, niet ik."

41 reacties

 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  Laat maar vliegen zegt Geens voor mijn part mag het zoals nu nog 5 jaar aanmodderen, de bevolking blijft mooi zwijgen dus is het niet slecht wat we doen Iedere maand 12.000€ op de rekening niet mis zo mijn gedacht.
 • Jozef brosens

  3 jaar geleden
  die vent is nog zotter dan ik dacht , en ja, HIJ doet het goed . de poen blijft binnenstromen , zonder dat er echt moeite gedaan word om zelfs maar een regering te vormen.
 • Gregoor Vogels

  3 jaar geleden
  Inderdaad, jullie politici doen het heel goed... voor jullie verloningen (geld stroomt binnen op jullie rekeningen). Maar het land hebben jullie wel opgezadeld met een staatsschuld van 470 miljard euro a.u.b.!
 • Lucie Vervaeke

  3 jaar geleden
  Top minister, met voorsprong een van de beste ministers van justitie ooit, erudiet wijs man
 • Andre Baukens

  3 jaar geleden
  Dat is dus het grote probleem: de politiekers hebben het nog steeds niet door dat ze het niet zo goed doen
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)