Exclusief voor abonnees

Het milde oordeel van Koen Geens (CD&V): “Geen hond die mij gelooft, maar we doen het hier zo slecht nog niet”

Gregory Van Gansen / Photo News
"We zullen een regering hebben tussen Kerstmis en Pasen. Als Pasen niet te vroeg valt, tenminste." Heerlijke tsjevenhumor van Koen Geens (CD&V) is dat. Hij dedramatiseert de impasse. "We mogen best wat milder zijn voor onszelf. Ook ik vind dat de regeringsvorming te lang aansleept, maar dat doet ze tegenwoordig overál in Europa. Geen hond zal mij geloven, maar we doen het hier zo slecht nog niet." Spreekt hier de volgende eerste minister? "Dat is geen nette vraag. Stel ze liever aan Bart De Wever. Hij moet dat doen, niet ik."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PETER PERMENTIER

  Laat maar vliegen zegt Geens voor mijn part mag het zoals nu nog 5 jaar aanmodderen, de bevolking blijft mooi zwijgen dus is het niet slecht wat we doen Iedere maand 12.000€ op de rekening niet mis zo mijn gedacht.

 • jef Brosens

  die vent is nog zotter dan ik dacht , en ja, HIJ doet het goed . de poen blijft binnenstromen , zonder dat er echt moeite gedaan word om zelfs maar een regering te vormen.

 • Gregoor Vogels

  Inderdaad, jullie politici doen het heel goed... voor jullie verloningen (geld stroomt binnen op jullie rekeningen). Maar het land hebben jullie wel opgezadeld met een staatsschuld van 470 miljard euro a.u.b.!

 • Lucie Vervaeke

  Top minister, met voorsprong een van de beste ministers van justitie ooit, erudiet wijs man

 • andre Baukens

  Dat is dus het grote probleem: de politiekers hebben het nog steeds niet door dat ze het niet zo goed doen