Exclusief voor abonnees

Het klimaat wordt steeds meer zuiders: moet onze levensstijl volgen?

Geert De Rycke
Vlaanderen is vandaag even droog als Zuid-Spanje, en daar is de eerste 'code geel' alweer. Meten we ons voortaan best een zuiderse levensstijl aan? "De mens past zich aan. Onze gevoeligheid voor hitte neemt af", zegt thermofysioloog Hein Daanen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Hermans

  De projectontwikkelaars aan onze kust kunnen nu nog meer dan vroeger alles dicht gaan betonneren nu ze denken dat het de nieuwe Côte d'Azur gaat worden. Een reden te meer om er zo min mogelijk te komen lijkt me. Toscane aan de Noordzee? Neen dank u...

 • Ivo Vandeneynde

  En leren spaarzaam zijn met water!

 • Herman Kouter

  We zijn nog ver van de 300 dagen zon per jaar als in Spanje. En van zodra het luchtverkeer weer toeneemt zal het opnieuw wat meer gaan regenen door de uitstoot van stofdeeltjes.

 • Lucien De Saedeleer

  Als de prijzen hier dan ook zakken zoals in Toscane, kunnen we de horeca sponseren en eens meer op resto gaan.

 • Marc Spandel

  Een siësta in de namiddag is tegenwoordig een must. :)