Sinds januari pronkt het wiegje in de woonkamer van Els en Jürgen. "Alles stond klaar. Ik was 39 weken en 5 dagen zwanger, het mocht beginnen...", zegt Els.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds januari pronkt het wiegje in de woonkamer van Els en Jürgen. "Alles stond klaar. Ik was 39 weken en 5 dagen zwanger, het mocht beginnen...", zegt Els.

"Het ergste wat je kan horen op de bevallingstafel: 'gecondoleerd'"

Een wiegje dat leeg blijft. Handgeschreven geboortekaartjes die nooit gepost worden. Kleertjes die aan een kapstok blijven. Het dochtertje van Jürgen (35) en Els (36) stierf zes weken geleden, quasi op de dag dat ze moest geboren worden. 'Mors in utero', dood in de baarmoeder, heet dat. Een onderbelicht fenomeen waarvoor het koppel lotgenoten wil samenbrengen. "Een gynaecoloog die naar de echo van je voldragen kind kijkt en zegt 'gecondoleerd', dat is een klap die je niet alleen kan verwerken."

 1. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan