Peter Hilz
Volledig scherm
PREMIUM
© Peter Hilz

Hema wankelt: 98 winkels en 900 jobs bedreigd in België

De 98 Hema-winkels in België zijn met sluiting bedreigd, tenzij Nederland zijn portemonnee opentrekt. Maar staatssteun is niet evident: het ging vóór corona al slecht met de iconische keten van Jip & Janneke en rookworst. De zowat 900 Belgische werknemers wachten bang af.

5 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Ik vond de vernieuwde winkels niet meer aangenaam geen koffiehoek geen toilet meer maar daarom hoeven ze niet te sluiten weer veel jobs op de tocht
 • Gilberte Bracke

  1 jaar geleden
  Zou heel spijtig zijn :mijn wekelijkse afspraak sinds 15 jaar met mijn kleindochters in Hema/Antwerpen zelfs de verhuis op de Meir meegemaakt. en mijn afspraakplaats met vriendinnen in Hema/Gent om een gezellig babbel middagje en namiddagje door te brengen. Waar kunnen we iets aangenamer en gezelligers vinden qua prijs/kwaliteit ?
 • Marc Vinck

  1 jaar geleden
  modelbedrijf??, Verkopen voor 80% rommel dat na enkele keren gebruik moet vervangen worden.
 • Mich Vanderhoydonck

  1 jaar geleden
  Het zou spijtig zijn ,mocht dit mooi winkelconcept verdwijnen. Hopelijk ziet de Nederlandse regering dit in en wordt het modelbedrijf gered .
 • dirk claeys

  1 jaar geleden
  Dit gaat dicht, zonder steun, en zo staan er tientallen van die ketens te verwachten, de Chinezen liggen op de loer, overnemen voor apenootjes, eigen koopwaar en mensen erin! Superdeal
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.