Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Mozkito

Helft te weinig agenten? Zone met 'maar' 30% personeelstekort moet helpen

De wegpolitie dreigt met een opstand. In Vlaams-Brabant en Antwerpen moet ze het al langer stellen met tot 50% minder mensen. De 'oplossing'? Mensen laten bijspringen uit zones die óók met een personeelstekort van 30% kampen.

18 reacties

 • PHILIPPE QUINART

  3 jaar geleden
  Altijd maar besparen en met Michel I werd het alleen maar erger.
 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  ik zie in Zaventem de hele dag zwaantjes aan en af rijden. worden deze misschien ingezet voor andere redenen dan de veiligheid op onze wegen? kan men geen andere schikkingen treffen om al die diplomaten en staatshoofden van en naar de eu rond te rijden.ondertussen vallen er daardoor doden en gewonden op onze wegen, terwijl die mannen hun werk niet mogen of kunnen doen. weeral de zoveelste schande.
 • willem merken

  3 jaar geleden
  Hoe wil je gemotiveerde kandidaten krijgen als je ziet hoe hun werk behandeld wordt door diegenen die zouden moeten straf opleggen, erg motiverend. 152 keer straf voor er ook maar een opsluiting bij zit.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Er is geen tekort maar ze laten agenten belachelijke taken uitvoeren zoals postbode spelen voor politiekers of taaltest afnemen bij migranten. Waarom doen ambtenaren zulke simpele taken niet? Waarom komen ze dat thuis doen en niet op het gemeentehuis?
 • Hugo Verlot

  3 jaar geleden
  Politiek gaat hier duidelijk in de fout. Hun honderden overbodige postjes houden ze wel in stand.
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)
 2. Schrijf een zomerthriller met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter
  PREMIUM

  Schrijf een zomerthril­ler met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter

  Scherp je pen, want thrillerauteur Pieter Aspe nodigt je uit om de hele zomer mee te schrijven aan zijn vierde Van In-roman. Vandaag aflevering 21. Van In gaat dus weer aan de slag bij de politie. De vraag was hoe zijn eerste werkdag zou verlopen. Benny Steeman zegt dat "Van In tegen zijn verwachting in geen veldwerk toegewezen krijgt en het gegniffel van het aanwezige personeel moet ondergaan". Een dagje spitsroeden lopen dus voor de ex-commissaris.
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.