Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Mozkito

Helft te weinig agenten? Zone met 'maar' 30% personeelstekort moet helpen

De wegpolitie dreigt met een opstand. In Vlaams-Brabant en Antwerpen moet ze het al langer stellen met tot 50% minder mensen. De 'oplossing'? Mensen laten bijspringen uit zones die óók met een personeelstekort van 30% kampen.

18 reacties

 • PHILIPPE QUINART

  2 jaar geleden
  Altijd maar besparen en met Michel I werd het alleen maar erger.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  ik zie in Zaventem de hele dag zwaantjes aan en af rijden. worden deze misschien ingezet voor andere redenen dan de veiligheid op onze wegen? kan men geen andere schikkingen treffen om al die diplomaten en staatshoofden van en naar de eu rond te rijden.ondertussen vallen er daardoor doden en gewonden op onze wegen, terwijl die mannen hun werk niet mogen of kunnen doen. weeral de zoveelste schande.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Hoe wil je gemotiveerde kandidaten krijgen als je ziet hoe hun werk behandeld wordt door diegenen die zouden moeten straf opleggen, erg motiverend. 152 keer straf voor er ook maar een opsluiting bij zit.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Er is geen tekort maar ze laten agenten belachelijke taken uitvoeren zoals postbode spelen voor politiekers of taaltest afnemen bij migranten. Waarom doen ambtenaren zulke simpele taken niet? Waarom komen ze dat thuis doen en niet op het gemeentehuis?
 • H V

  2 jaar geleden
  Politiek gaat hier duidelijk in de fout. Hun honderden overbodige postjes houden ze wel in stand.
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 2. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)