Exclusief voor abonnees

Helft slachtoffers 22/3 valt uit de boot: “Niet invalide genoeg” voor uitkering

HELFT SLACHTOFFERS AANSLAGEN 22/3 VALT UIT DE BOOT

Vier jaar geleden werd Brussels Airport getroffen door terreur.
Twitter Vier jaar geleden werd Brussels Airport getroffen door terreur.
Vier jaar na de aanslagen van 22 maart oordeelt de overheid dat bijna de helft van de slachtoffers niet invalide genoeg is om recht te hebben op een maandelijkse uitkering. Nochtans zijn sommigen onder hen amper in staat om een job uit te voeren. Opvallend: Nederlandstaligen vallen vaker uit de boot dan Franstaligen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Van Heurck

  De meeste mensen hun ogen gaan nu wel open dat ze voor de NVA niet meer moeten stemmen,ze zetten oude,invalide en zieken mensen gewoon bij het huisvuil en verder politieke spelletjes spelen in crisistijd,zie maar met de keizer van Antwerpen en ik ben echt blij dat zijne laffe zet mislukt is.

 • Christian Deckers

  Dat een Vlaming maar 60% van de waarde van een Waal heeft staat gewoon in de kleine lettertjes van onze Grondwet. Misselijkmakend, maar toch is alles "correct en wettelijk" verlopen en het ergste is dat niemand daarvoor kan aangepakt worden. Het beleid heeft zich met de paraplu-techniek altijd al bij voorbaat ingedekt. En niet voor 65 of 66 %, maar voor 200%. Sterkte aan de slachtoffers van onze maatschappij.

 • Raphaël Defour

  Ook met de Corona crisis zal het niet anders zijn. Nu terecht de prioriteit gaat naar de directe noden en zonder weinig discussie alle middelen worden ingezet om het tij te keren wordt begrip getoond. Het kan echter snel omslaan zodra de brandhaard is gedoofd en de factuur om het puin te ruimen wordt opgemaakt. Als Magnette dan nog steeds denkt dat hij en mister tatoe van de MR de Vlaamse kiezer buiten spel kunnen zetten wordt dit het einde van de constructie uit 1830,

 • Jef Denijs

  Blokkeer de buitenlandse bankrekeningen van de radicale Saoedi's en vergoed daarmee alle schade.

 • Katrien Caers

  De belgische staat heeft aandelen in alle verzekeringsmaatschappijen... natuurlijk oordelen ze dat ze niet moeten betalen. Het verschil vlaams franstalig is er enkel omdat in brussel nu eenmaal veel meer franstaligen wonen, waren de aanslagen in antwerpen gebeurt had het artikel nooit vermeld dat er opvallend meer vlamingen een uitkering kregen ...