Exclusief voor abonnees

Helft nieuwe besmettingen bij 20- tot 50-jarigen: “Kampioen van sociale contacten”

Drukke terrasjes in Leuven eind vorige maand.
Joel Hoylaerts/Photo News Drukke terrasjes in Leuven eind vorige maand.
Vooral de actieve bevolking raakt dezer dagen nog besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano. Het totale aantal besmettingen blijft dan wel gestaag dalen, de 20- tot 50-jarigen maken een alsmaar groter deel uit van de groep mensen die wél nog besmet raakt. De vijftigplussers schikken zich wel beter naar de regels en raken minder besmet. "Zij hebben de boodschap begrepen", zegt Van Ranst.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Villy

  En volgens echt geschoolde immunologen is 99% van de vastgestelde besmettingen geen corona.

 • Henri Troyat

  Alles draait hier rond festivals, horeca en reizen. Geweldig landje.

 • Mario Tersago

  Wel frappant om deze categorie af te schilderen als 'de schuldigen'.. Terwijl dit dan ook de werkende bevolking is en ja, bijgevolg ook de meest sociaal actieve bevolking. Hier op het werk zijn alle nodige maatregelen voorzien en getroffen, maar met een bevolking van +1000 mensen.. vrijwel 95% tussen 20-50 jaar, daar zit inderdaad sporadisch een geval tussen. En sociaal contact vermijden;, is hier niet mogelijk.

 • ingrid grieten

  Waarom krijgen we nooit cijfers betreffende de leeftijd van de overledenen?

 • Martine Depasse

  Kampioen van de sociale contacten? Wij moeten gaan werken en komen dan tegen wil en dank met een hoop mensen in contact! Mijn man net zowel als ik. Thuis kom ik zo weinig mogelijk buiten, blijf veilig thuis bij mijn kinderen, maar voor mijn werk word ik gedwongen om van 't één naar 't ander te lopen.