Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © PHOTO NEWS

Helft minder fraude met gehandicaptenkaart

In één jaar tijd zijn de helft minder mensen betrapt op het ten onrechte gebruiken van een parkeerkaart voor gehandicapten. Dankzij de invoering van een app kan er flink meer gecontroleerd worden, en dat heeft duidelijk een ontradend effect.

33 reacties

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Dat ze eerst eens beginnen met alleen parkeerkaarten uit te geven aan personen met fysieke handicap, niet voor mentale handicap! Mensen met mentale handicap kunnen toch nog stappen, of niet?
 • gustaaf van bever

  3 jaar geleden
  Patrick Smaele, die aanvraag kan je ook doen via de OCMW. De dokter krijgt dan een vragenlijst toegestuurd om je gezondheidstoestand te bewijzen. Daarna volgt een controle bij een dokter , aangesteld om te bekijken of de aanvraag gerechtvaardigd is...Dus waarom zou een dokter angst moeten hebben? Moet enkel medische gegevens doorgeven..
 • Pierre De Coninck

  3 jaar geleden
  Graag wil ik reageren op de fraude van deze kaart, in onze wijk zijn er 3 eigenaars, van zulk bevoorrechte plaatsen. 2 van de drie hebben die totaal niet nodig gewoon klagen over constante rugpijn en dan bij hun kinderen gaan kuisen en mee helpen voor de verbouwingen, en nog leven van invaliditeitsuitkering. Hier in dit land moet men veel komedie kunnen spelen en hier en daar een vriendje evt in de politiek, dan mag en kan alles. Tof land met de mooie wetten!
 • Nancy De Cloedt

  3 jaar geleden
  Als ge te weinig punten krijgt ,dan wordt het afgekeurd en heb je Gn recht op zo’n kaart ,mijn man en ik zijn alletwee mindervalide en gn recht op een kaart ,ge wordt niet bekeken als mens. Maar als een nummer .wij kunnen niet ver stappen .
 • joachim albert

  3 jaar geleden
  Op dit forum zitten er precies veel mensen met zulke kaarten, vragen om nog meer te controleren en harder te straffen... typisch.. ge krijgt een kaart voor uw ouder en ge gebruikt deze constant. Zie genoeg mensen die een kaart hebben maar zich heel goed kunnen verplaatsen. Zou enkel voor mensen moeten zijn met mobiliteitsproblemen, niet voor doven, diabetes patiënten of obesen. Zonder hun problemen te ontkennen maar mobiliteitsproblemen zijn daar vaak niet bij. Mvg
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.