Volledig scherm
© belga

Hele maand stakingsacties bij wegpolitie: “Gestraft in plaats van felicitaties voor waarschuwingsschot”

Meer dan duizend leden van de wegpolitie - vooral bekend van de snelle politieauto's en motoren op onze snelwegen - dreigen meer dan een maand te staken. Reden: één van hun collega's kreeg een sanctie omdat hij een waarschuwingsschot loste toen een collega en hij door een groep van tien werden aangevallen. "Bravo. Gestraft terwijl hij felicitaties verdiende", zegt politievakbond VSOA.

145 reacties

 • Ron van der Sneppen

  1 jaar geleden
  Dit bewijst eens te meer dat het kader geen affiniteit meer heeft met de werkvloer. Helemaal mee eens dat ze hiervoor gaan staken, maar.... Pak de verantwoordelijke aan, top politie, politiekers, etc en maak het de gewone man niet moeilijk.
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  beste actie die ze kunnen voeren is alcohol en drug controles uitvoeren bij de alle bijeenkomsten/feestjes bij burgemeesters, intercommunales, politieke partijen en bij rechtbanken om zo ook de magistraten te onderwerpen aan drugstesten. Idem bij europese ambtenaren, voer daar sterke controles, samen met douane op alle personen en auto's die uit de europese gebouwen komen, wetten zullen rap aangepast worden zodat criminelen gestraft mogen worden
 • Erik De Smet

  1 jaar geleden
  In dit geval geef ik de vakbonden gelijk... en dat is niet van mijn gewoonte. Tegenwoordig worden politiemannen overal ingezet maar mogen niets ondernemen of het regent klachten tegen hen. Het wordt tijd dat de politie terug wat respect krijgt die het verdiend ipv aangeklaagd te worden door klimaat anarchisten, criminelen en de politiek correcten. Van mij mogen ze nog iets harder optreden! Mijn respect hebben ze.
 • jan van dijck

  1 jaar geleden
  Ze hebben gelijk dat ze gaan staken , wat hadden ze moeten doen hun laten aanvallen met alle gevolgen vandien . Als dan een schot in de lucht afschrikt , daar hebben ze groot gelijk in. En dankzij het programma van Luc Allo bij de wegpolitie , weet heel vlaanderen nu dat die heel hard werken en ons beschermen. Dus ja ze moeten maar eens gaan staken
 • Sammy Borgoo

  1 jaar geleden
  De politieagenten zetten zich 7/7 en 24/24 in om ons als burger te beschermen tegen alle crapuul die op deze wereld rondloopt. De politieagenten lopen ook daarbij gevaar op. Meneer André Desenfants : waarom ??? Stop de procedure en bied uw excuses aan. Dit is de enige juiste oplossing en beslissing.
 1. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel