Exclusief voor abonnees

Heeft faillissement Swissport gevolgen voor reizigers? En hoe kunnen we de luchtvaartsector redden?

Door het wegvallen van Swissport zal Brussels Airlines de komende weken waarschijnlijk zelf voor de bagageafhandeling moeten instaan.
rerpo Dieter Nijs Door het wegvallen van Swissport zal Brussels Airlines de komende weken waarschijnlijk zelf voor de bagageafhandeling moeten instaan.
Het doek voor bagageafhandelaar Swissport België is definitief gevallen. Het bedrijf maakt geen doorstart, waardoor 1.469 banen verdwijnen. Om de luchtvaartsector alsnog te redden, stelt transporteconoom Eddy Van de Voorde voor dat de overheid goedkope leningen uitschrijft, eventueel in ruil voor niet-stemgerechtigde aandelen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • kris pauwels

  Vlaanderen is de regio in gans de wereld die geen enkele nationale reflex kent. Het enorme belang van Brussels Airport en Brussels Airlines wordt steeds gekelderd. Nog liever zijn centjes aan de oneerlijke concurrent Ryanair geven. Doen! Hoeveel jobs gaan er dan sneuvelen? En als de concurrentie weggevaagd is, zal Ryanair zijn klanten niet alleen als een kudde vee blijven behandelen maar ook heel wat meer vragen voor een ticket.

 • Jean West

  Een ticket voor 2 personen business class voor familiebezoek in maand mei naar de USA kost vertrek Brussel 6.653 euro, Schiphol 2.842 euro met dezelfde maatschappij. Keuze vlug gemaakt.

 • Willy Bogaert

  een uitgemolken sectoren dan nog zonder BTW op brandstof

 • patrick vanherberghen

  @Patrick Morel. Je kan je ook afvragen waarom het buitenlanders zijn die investeren in de luchthaven, en dan logischerwijs ook delen in de winst. Is het niet omdat Belgen hun geld liever oppotten op spaarrekeningen die niks opbrengen?

 • Mark Rutter

  Opdoeken Zaventem..enkel nog internationaal via holland/duitsland.