Exclusief voor abonnees

Harde diagnose, radicale remedie: Vincent Van Quickenborne fileert 'zijn' Open Vld

Volgens een 'fake news'-bericht eerder deze week kroop Van Quickenborne dronken achter het stuur...
Volgens een 'fake news'-bericht eerder deze week kroop Van Quickenborne dronken achter het stuur...
"Alleen scherpte kan ons redden", zegt Vincent Van Quickenborne. "Open Vld is dat verleerd. Wij durven niet meer te zeggen waar het op staat en niet meer te vechten voor wat telt." Een nieuwe koers moet zijn partij varen, zegt hij. "Economisch rechts van N-VA." Met aan het roer een nieuwe kapitein. En nee, dat hoeft niet Q himself te zijn. "Als Egbert Lachaert zich kandidaat stelt als voorzitter, zal ik hem steunen. Hij heeft het geknipte profiel."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Roman

  Voorbode van de zoveelste keer dat Quickie naar een andere partij overloopt ? Wie kan in 's hemelsnaam die man nog au serieux nemen ?

 • Theo Van Hoof

  Verafstoot heeft zijn eigen burgermanifest verloochend om een paarse regering te kunnen vormen. Daarna heeft hij, als kapitein, het zinkende schip verlaten voor het luxe schip dat europa heet.

 • ARLETTE STRUMANE

  Egbert Lachaert zou een goede voorzitter zijn . Verhofstadt en co hebben alle waarden van de pvv overboord gegooid met hun "open-vld" . De partij in ellende achterlaten en geld gaan scheppen in Europa . Zo ook Kris Peeters en co .

 • johny vanderlinden

  Toen mijnheer minister was is er ook niet veel veranderd, alleen zn zakken stonden open om gevuld te worden en dat is nog niet veranderd.

 • Francinne Declerque

  Quickie drankprobleem weet dat de ovld overbodig is geworden want de nva is veel neoliberaler dan de ovld ooit geweest is, misschien stapt de lafaard wel over naar de nva. Evenwel moet ik eerlijk toegeven niet te begrijpen waarom voorzitter Rutten nog niet is afgezet ?