Advocaat Hans Rieder.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Hans Rieder. © Wannes Nimmegeers

Hans Rieder (63) zelf op strafbankje door uithaal vijf jaar geleden tegen magistrate: “Ik blijf voortaan zen. Geleerd toen ik kanker kreeg”

In de rechtbank durft hij al eens zijn stem te verheffen, als hij dat nodig vindt voor zijn cliënt. Hij deed dat meer dan vijf jaar geleden ook tegen een parketmagistrate. Daardoor is de bekende Gentse procedurepleiter Hans Rieder (63) nu op de vingers getikt: zes maanden lang mag hij niet meer als plaatsvervangend rechter zetelen. "Ik blijf daar boeddhistisch zen bij", zegt Rieder. "Geleerd nadat ze kanker bij me vaststelden."

 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?