Exclusief voor abonnees

Hannes De Reu kandidaat-voorzitter van sp.a: “Crombez blijkt niet de juiste persoon te zijn geweest”

HANNES DE REU KANDIDAAT-VOORZITTER VAN SP.A

Hannes De Reu.
Wouter Maeckelberghe Hannes De Reu.
Of John Crombez zijn mandaat als partijvoorzitter van de sp.a wil verlengen, blijft koffiedik kijken. Maar een eerste uitdager is er al wel: Hannes De Reu, die via het kabinet van Johan Vande Lanotte op het partijhoofdkwartier terechtkwam. Daar moest hij de band met de lokale afdelingen versterken.

U wou de partij van onderuit heropbouwen. Dat is niet gelukt.

"In elk geval onvoldoende. Na vier jaar John Crombez halen we 10%, daar kunnen we niet tevreden mee zijn. Er zijn een aantal vernieuwingen in gang gezet, waardoor we ook veel nieuwe gezichten het parlement in loodsten. Maar je bent niets met die vernieuwingen als je het belangrijkste vergeet: je verhaal."

De decumul was een goed idee?

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Wat voor een onozele praat is dat hier. Bij iedere serieuze partij duidt het partijbestuur de nieuwe voorzitter aan en hebben de leden dat maar goed te keuren anders is de partijdiscipline naar de vaantjes en kan iedereen zijn postje vergeten.

 • ronny vermeulen

  als deze partij de oude gevestigde waarden van toen weer opneem, namelijk geen partij voor de vreemdelingen maar terug een partij voor de werkende mens zou zijn. Dan zal zij alweer uit het stof herrijzen en de grootte van het land worden. Maar niet op de manier waar zij momenteel met bezig zijn

 • Francois staen

  Denk dat Crombez het niet slecht heeft gedaan , als Tobback had aangebleven had het denkelijk nog minder dan 10% geweest . Het probleem van de socialisten is de graai en schandaal cultuur ...ik hoor het DiRupo op TV nog zeggen ,de parvenu's moeten er uit ,en ja het lukte hem ook niet .Het graaien en sjoemelen zit zodanig ingebakken , dat ze het zelf niet zien en het maar normaal vinden.

 • Jaak Casteleyn

  Crombez, veel te licht, heeft de partij naar de verdoemenis geholpen en in Antwerpen zitten er ook nog zo twee, de ene dacht al aan de burgemeesterssjerp en de andere geloofd nog in sprookjes, naïef tot een met.

 • MARC ROTTIERS

  De man uit het kabinet van de la korte.De man die de vorige campagne ondersteunde.De man die zijn stad,Gent,mede tot de duurste heeft gemaakt van Vlaanderen.Deze man staat voor verandering? Laat me niet lachen.Compleet ongeloofwaardig die man.