Exclusief voor abonnees

Hanengevecht in Wallonië: machtsstrijd tussen Bouchez (MR) en Magnette (PS) houdt formatie op

Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).
Belga Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).
In de coulissen van de regeringsonderhandelingen woedt een Waalse machtsstrijd. Chouchou Paul Magnette (PS) wordt voor het eerst écht uitgedaagd: de mediagenieke Georges-Louis Bouchez (MR) wil niets liever dan hem onttronen. En ook dat steekt stokken in de wielen van de formatie.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bob De Visser

  Van hoe het zich het stoerst opstellen tegen de terechte confederale eis van N-VA en VB in Wallonië een regeringsvorming kan blokkeren . Nieuwe verkiezingen zijn voor de Franstaligen blijkbaar beter dan het zich neerleggen bij de conclusie dat het Belgisch systeem totaal is gecrasht . Geheime en partij-geïnitieerde polls bepalen hun positie eerder dan het belang van het land . Hoogtijd dat de nationale (!) media/pers dit Waals armworstelen kritisch onder de loep neemt en veroordeelt .

 • Marianne Van den Lemmer

  Zijn de Vlamingen niet in de meerderheid in dit land? Toch nog wel, dacht ik. Moet maar eens gedaan zijn dat de Walen de baas spelen!

 • Roger Duyssens

  Het is toch wel duidelijk dat de verkiezingsstrijd al ingezet is. Er is geen enkele Waalse partij die met NVA wil regeren zolang die partij alleen maar verder wil splitsen en voor Brussel geen oplossing biedt. Zolang je van een uitgebreid Brussels gewest geen volwaardig multitalig gewest maakt , zal het niet werken confederalisme of niet. België is zo gebouwd dat Brussel de hele werking nationaal en internationaal in handen heeft. dit is incontournable.

 • Regis Desmet

  Er waren er hier toch die beweerden dat Vlaanderen een voorbeeld moest nemen aan Wallonië omdat ze aan t zelfde zeel trokken en zo een front vormden tegen Vlaanderen ? Jess Degrauwe, bij u standpunt blijven heeft niets te maken met elkaar te beïnvloeden

 • Jan Boden

  In België zijn georganiseerde hanengevechten tegenwoordig verboden maar dat schijnt in wallonië nog niet te zijn doorgedrongen.