Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS). © Belga

Hanengevecht in Wallonië: machtsstrijd tussen Bouchez (MR) en Magnette (PS) houdt formatie op

In de coulissen van de regeringsonderhandelingen woedt een Waalse machtsstrijd. Chouchou Paul Magnette (PS) wordt voor het eerst écht uitgedaagd: de mediagenieke Georges-Louis Bouchez (MR) wil niets liever dan hem onttronen. En ook dat steekt stokken in de wielen van de formatie.

16 reacties

 • Bob De Visser

  1 jaar geleden
  Van hoe het zich het stoerst opstellen tegen de terechte confederale eis van N-VA en VB in Wallonië een regeringsvorming kan blokkeren . Nieuwe verkiezingen zijn voor de Franstaligen blijkbaar beter dan het zich neerleggen bij de conclusie dat het Belgisch systeem totaal is gecrasht . Geheime en partij-geïnitieerde polls bepalen hun positie eerder dan het belang van het land . Hoogtijd dat de nationale (!) media/pers dit Waals armworstelen kritisch onder de loep neemt en veroordeelt .
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Zijn de Vlamingen niet in de meerderheid in dit land? Toch nog wel, dacht ik. Moet maar eens gedaan zijn dat de Walen de baas spelen!
 • Roger Duyssens

  1 jaar geleden
  Het is toch wel duidelijk dat de verkiezingsstrijd al ingezet is. Er is geen enkele Waalse partij die met NVA wil regeren zolang die partij alleen maar verder wil splitsen en voor Brussel geen oplossing biedt. Zolang je van een uitgebreid Brussels gewest geen volwaardig multitalig gewest maakt , zal het niet werken confederalisme of niet. België is zo gebouwd dat Brussel de hele werking nationaal en internationaal in handen heeft. dit is incontournable.
 • Regis Desmet

  1 jaar geleden
  Er waren er hier toch die beweerden dat Vlaanderen een voorbeeld moest nemen aan Wallonië omdat ze aan t zelfde zeel trokken en zo een front vormden tegen Vlaanderen ? Jess Degrauwe, bij u standpunt blijven heeft niets te maken met elkaar te beïnvloeden
 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  In België zijn georganiseerde hanengevechten tegenwoordig verboden maar dat schijnt in wallonië nog niet te zijn doorgedrongen.
 1. Onze opinie. De voorbije 10 jaar zaten we 1.094 dagen zonder regering. Bijna 3 volle jaren
  PREMIUM

  Onze opinie. De voorbije 10 jaar zaten we 1.094 dagen zonder regering. Bijna 3 volle jaren

  Er is maar één ding dat zou mogen verbazen aan het feit dat Jan Jambon werd uitgejouwd tijdens de uitreiking van de MIA's: dat het politici niet vaker overkomt. Jambon had sowieso zijn publiek niet mee. Wanneer je als minister-president en cultuurminister kort na een gedurfde besparingsoperatie in de culturele sector voor een zaal vol artiesten gaat staan, hoef je niet meteen applaus te verwachten. Maar wie gewoon af en toe zijn oor te luisteren legt, weet dat een hele generatie politici - over alle partijen heen - quasi elke dag op een fluitconcert getrakteerd wordt.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen