Op kerstavond overleden een moeder en haar dochter nog op een kruispunt in Bree dat 'veiliger' was gemaakt.
Volledig scherm
Op kerstavond overleden een moeder en haar dochter nog op een kruispunt in Bree dat 'veiliger' was gemaakt. © Marco Mariotti

Halvering verkeersdoden tegen 2020 onmogelijk te halen

De Vlaamse regering heeft zich ertoe verbonden om het aantal verkeersdoden tegen 2020 terug te dringen naar 200, maar er moet al een wonder gebeuren om dat streefdoel te halen. In de eerste negen maanden van dit jaar vielen er 372 doden in het verkeer, 17 procent méér dan vorig jaar.

76 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  En de andere helft is dan aanvaardbaar?
 • hugo wouters

  1 jaar geleden
  Als trouwe lezer van HLN, en dat al meer dan 40 jaar, wordt mijn mening over het rijgedrag van vele burgers, wat hier het onderwerp is, niet geplaatst. Van een faire behandeling gesproken. Dank jullie wel redacteurs.
 • Lucien Switten

  1 jaar geleden
  Je kan de maximumsnelheid beperken tot 30 km/u in Vlaanderen. Zo wordt het doel zonder twijfel gehaald, en het zal nog een pak inkomsten opbrengen uit boetes.
 • Liesbeth Tippels

  1 jaar geleden
  Ik zie veel mensen reageren naar de mogelijke oorzaken, maar wat blijft verwonderen is dat dezelfde mensen steevast medicijnen vergeten te vermelden als oorzaak voor het niet in staat zijn om deel te nemen aan het verkeer! Nochtans zijn er meer mensen niet in staat om een voertuig te besturen door medicijnen, dan door drank of drugs.
 • Steve Delanghe

  1 jaar geleden
  Men rekent teveel op de snufjes van de auto, winterbanden,... . Men vergeet zich aan te passen aan de omstandigheden. Men rijdt overal te snel en men vergeet de voorrangsregels.
 1. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre