Exclusief voor abonnees

Haal dit jaar het meeste uit uw belastingaangifte: waar kunt u geld besparen?

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Twee zekerheden in een mensenleven: sterven en belastingen betalen. En ja, het is weer die tijd van het jaar. Uw belastingbrief moet binnen, en we sommen de voornaamste wijzigingen voor u op.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Agnes Andries

    Hebben, sinds wij met pensioen zijn, nog nooit zoveel belastingen moeten bijbetalen in vergelijking met de jaren toen we nog werkten . En neen, wij waren geen grootverdieners maar gewone werknemers in loondienst met een arbeiders/bediendencontract. Nog maar eens het bewijs dat ze het geld bij de gewone mensen komen halen en het grote kapitaal met rust laten. Pensioenindexering betekent bij ons gewoon meer belastingen op het einde van het jaar, dus weer wat minder om zelf te kunnen besteden.

  • Steven van Sas

    Iemand al eens nagedacht waarom een tweede verblijf voor een dokter fiscaal aftrekbaar is en voor mij niet? Eerder een extra belasting zelfs. Eerlijke fiscaliteit voor loontrekkenden zou al een mooi begin zijn.

  • paul tielens

    paul tielens ik heb de indruk dat de ambtenaren er zelf geen al te goede kennis van hebben en zeker niet van uw lening van voor 2015 of er na en dan nog niet te spreken of herfinanciering ,beste ,mensen , alles goed nakijken.......