Greta Thunberg: het meisje dat niet wil spreken, maar overal wordt gehoord

DE ZWEEDSE TIENER DIE DE WERELD LEERDE KLIMAATSPIJBELEN

REUTERS
Zij aan zij zullen de jongeren van de zevende klimaatmars vandaag betogen met Greta Thunberg, de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste die de wereld leerde klimaatspijbelen. Sinds de zomer duwt ze wereldleiders met de neus op de desastreuze gevolgen van de opwarming van de aarde, en dat voor een meisje dat enkel spreekt wanneer het nodig is. Broodnodig.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Briers

  Wat een verzuurde mensen zitten hier tussen. Ik heb bewondering voor dit meisje. We kunnen er allemaal nog iets van leren.

 • Peter Rouchet

  Misschien moet ze het eens gaan proberen in Rusland of China! Pure politieke manipulatie!

 • Michael Dimers

  Ik vind dit meisje super ! Heel haar attitude geeft duidelijk aan wat ze van de politiekers denkt die onze planeet als tweederangs beschouwen ! Op haar leeftijd deze rol opnemen ... Proficiat denk ik dan !!!

 • YVES DE GROOTE

  Het is gewoon te gek voor woorden dat de hele politieke wereld aan de voeten en de lippen hangt van een paar hardschreeuwende pubers. Mensen toch, er zijn voldoende zaken waar se echt iets kunnen aan doen dan zaken waarvan we eens nog niet seten hoe het eigenlijk werkt. Het klimaat is iets van duizenden jaren, niet van honderd jaar thermometer kijken.

 • Dave Florizone

  @Danny Holdensrath dit zal niet gebeuren als u even kijkt naar de documentaire het grote klimaatverandering schandaal zal u het begrijpen.