Exclusief voor abonnees

Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

Greet De Keyser in de VS.
EPA Greet De Keyser in de VS.
Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Steun van hun president?.Ze willen misschien niet.Ze kiezen voor Joe Biden die de zaken nog erger zal maken!

 • Wesley Vlaminck

  Trump heeft groot gelijk als hij het leger wil inzetten! En als ze dan nog protesteren, zal dat meteen ook de laatste keer zijn geweest!!

 • piet devlieger

  Welke steun ? Dat de plunderaars en brandstichters mogen verder doen ? De enige steun die de 'normale' Amerikanen nodig hebben is dat heel dat gedoe ophoudt. En dat zal niet op een zachte manier kunnen gebeuren.

 • Karel Dierckx

  Bij het ene artikel is Greet Dekeyser te negatief over Trump, bij het andere blijkbaar te positief. Ik denk dat van diegenen die commentaar leveren er veel te veel zijn die niet de moeite doen artikels eerst goed te lezen, laat staan dat ze elders nog wat meer info zouden zoeken.

 • Guy Van Becelaere

  Bij rellen in de VS onder Obama, die zelf verklaarde dat de relschoppers crapuul en tuig was geen reactie van de linkerzijde want Obama kon er niets aan doen. ik moet gaan geloven dat links bewust de maatschappij wil ontwrichten om een sovjet dictatuur in te stellen en zich zelf te verrijken en de naïeven lopen ze achterna als een blinde kudde !