Greet De Keyser in de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet De Keyser in de VS. © EPA

Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?

62 reacties

 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Steun van hun president?.Ze willen misschien niet.Ze kiezen voor Joe Biden die de zaken nog erger zal maken!
 • Wesley Vlaminck

  1 jaar geleden
  Trump heeft groot gelijk als hij het leger wil inzetten! En als ze dan nog protesteren, zal dat meteen ook de laatste keer zijn geweest!!
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Welke steun ? Dat de plunderaars en brandstichters mogen verder doen ? De enige steun die de 'normale' Amerikanen nodig hebben is dat heel dat gedoe ophoudt. En dat zal niet op een zachte manier kunnen gebeuren.
 • Karel Dierckx

  1 jaar geleden
  Bij het ene artikel is Greet Dekeyser te negatief over Trump, bij het andere blijkbaar te positief. Ik denk dat van diegenen die commentaar leveren er veel te veel zijn die niet de moeite doen artikels eerst goed te lezen, laat staan dat ze elders nog wat meer info zouden zoeken.
 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
  Bij rellen in de VS onder Obama, die zelf verklaarde dat de relschoppers crapuul en tuig was geen reactie van de linkerzijde want Obama kon er niets aan doen. ik moet gaan geloven dat links bewust de maatschappij wil ontwrichten om een sovjet dictatuur in te stellen en zich zelf te verrijken en de naïeven lopen ze achterna als een blinde kudde !
 1. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
 2. PREMIUM

  8,4% van nieuwe wagens is hybride

  Door de coronacrisis daalde de autoverkoop in de eerste helft van dit jaar in ons land met bijna een derde. Er werden 216.605 nieuwe personenwagens ingeschreven, 30,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Hybridewagens bleken niettemin opvallend populair, vooral bij bedrijven. Hun marktaandeel bedroeg 8,4%, tegen 4,8% in 2019. Daardoor lag de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's ook historisch laag, zegt de sectorfederatie Febiac. In 2019 bedroeg die 121,2 gram per kilometer - toen een lichte stijging tegenover 2018 -, tijdens de eerste helft van dit jaar ging het om 112,6 gram per kilometer. De toename ging vooral ten koste van de benzinewagens, die hun marktaandeel van 61,6% naar 56,5% zagen terugvallen.