Greet De Keyser in de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet De Keyser in de VS. © EPA

Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?

62 reacties

 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  Steun van hun president?.Ze willen misschien niet.Ze kiezen voor Joe Biden die de zaken nog erger zal maken!
 • Wesley Vlaminck

  3 jaar geleden
  Trump heeft groot gelijk als hij het leger wil inzetten! En als ze dan nog protesteren, zal dat meteen ook de laatste keer zijn geweest!!
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Welke steun ? Dat de plunderaars en brandstichters mogen verder doen ? De enige steun die de 'normale' Amerikanen nodig hebben is dat heel dat gedoe ophoudt. En dat zal niet op een zachte manier kunnen gebeuren.
 • Karel Dierckx

  3 jaar geleden
  Bij het ene artikel is Greet Dekeyser te negatief over Trump, bij het andere blijkbaar te positief. Ik denk dat van diegenen die commentaar leveren er veel te veel zijn die niet de moeite doen artikels eerst goed te lezen, laat staan dat ze elders nog wat meer info zouden zoeken.
 • Guy Van Becelaere

  3 jaar geleden
  Bij rellen in de VS onder Obama, die zelf verklaarde dat de relschoppers crapuul en tuig was geen reactie van de linkerzijde want Obama kon er niets aan doen. ik moet gaan geloven dat links bewust de maatschappij wil ontwrichten om een sovjet dictatuur in te stellen en zich zelf te verrijken en de naïeven lopen ze achterna als een blinde kudde !
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"
  PREMIUM
  Muziek

  Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"

  Succesvol rapper en miljonair op zijn 27ste. 'Boef' schokte begin 2018 de Lage Landen door vrouwen als hoeren te bestempelen, maar die zonde lijkt hem nu vergeven. Met bijna 5 miljoen streams in 24 uur tijd sloeg zijn album het voorbije weekend alle records aan diggelen. En sloeg de rapper ook 'mea culpa'. "Op het sterfbed van mijn pleegmoeder heb ik haar beloofd iets van mijn leven te maken."
 3. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.