Exclusief voor abonnees

Greet De Keyser in de VS. "Vleesschaarste, ook dit wordt deel van onze dagelijkse realiteit"

Washington met Greet De Keyser.
Kos Washington met Greet De Keyser.
Greet De Keyser, correspondente van 'VTM Nieuws' in Washington, brengt deze week dagelijks verslag uit over de situatie in de VS in deze krant.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Pauwels

  Ik zie het probleem niet.

 • guido Bervoets

  De grote vleesverwerkende bedrijven in de VS werken vooral met immigranten met of zonder papieren, zoals in elk bedrijf of sector waar werken moeten uitgevoerd worden waar de gewone Amerikaan zijn neus voor ophaalt. Die immigranten hebben geen enkel vangnet of ook maar enig inkomen als die bedrijven stilliggen. Die grijpen met ware doodsverachting elke kans aan om terug aan het werk te kunnen. Liever dood door corona dan door honger, zei er eentje. De Amerikaanse droom is een illusie.

 • chris delanghe

  met zijn allen vegetarier, veel gezonder en beter voor het milieu.

 • Walter Decock

  Het ideale moment om iets te doen aan de dodelijke zwaarlijvigheid in Amerika. Wetenschappers hebben al uitgemaakt dat dit een belangrijke factor is bij corona slachtoffers. Succes.

 • Patrick Kelchtermans

  De vleesconsumptie is in de USA dan ook buitenproportioneel. Gemiddeld 127 kilo per persoon per jaar, in Belgie is dat ongeveer 72 kilo. Zo lang er ander voedsel is, hoeft minder vlees echt niet problematisch te zijn, integendeel. It's all in the mind.