Greet De Keyser in de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Greet De Keyser in de VS. © rv

Greet De Keyser in de VS: “Heel weinig Amerikanen kennen het verhaal van de rassenrellen in Tulsa”

Het was geen succesvolle week voor president Donald Trump. Wat een ongelooflijke start had moeten worden van het korte campagneseizoen voor de presidentsverkiezingen, is een bijna-ramp geworden voor de president. Een miljoen mensen hadden geprobeerd een zitje te krijgen voor het evenement, hoorde ik in het Witte Huis. Er was zelfs een extra ruimte ingericht die tot 40.000 mensen zou kunnen opvangen. Uiteindelijk raakte de zaal met een capaciteit van 19.000 mensen bijlange niet gevuld en bleef de extra ruimte buiten leeg.

5 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Greet is op een té oude leeftijd naar Amerika gegaan, dat is duidelijk te zien. De VS is het machtigste land van de wereld. Het is ook een zeer welvarend land, wat komt doordat het erg omvangrijk is. De welvaart in Amerika bestaat niet dankzij de collectieve opoffering aan "het gemeenschappelijke goed" maar dankzij de productieve genialiteit van deze vrije mensen.
 • roger gilis

  1 jaar geleden
  Kennen de mensen daar wel iets van hun vaderlandse geschiedenis?
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Waarom is men steeds zo verontwaardigd en verbaasd dat de Democraten een grondige hekel hebben aan Donald Trump? Die hebben daar alle reden voor want al van tijdens zijn kiescampagne in 2016 beloofde hij dat hij ALLE verwezenlijkingen van de Democraten en Barack Obama met de grond zou gelijk maken. En daar heeft hij zijn hele legislatuur aan besteed om dat gearrangeerd te krijgen. Natuurlijk hebben zij een hekel aan Trump, hoe zou uzelf zijn?
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  De Dow Jones staat vandaag boven 26.000, Amerika het fijnste land in de wereld.
 • caius lepidus

  1 jaar geleden
  het land waar je dromen waarheid worden ? ze zouden beter zeggen : het land waar je nachtmerries waarheid worden !
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)