Washington met Greet De Keyser.
Volledig scherm
PREMIUM
Washington met Greet De Keyser. © Kos

Greet De Keyser in de VS: ”De overgangsmaatregelen zien er al even uitdagend uit als de lockdown”

Greet De Keyser, correspondente van 'VTM Nieuws' in Washington, brengt deze week dagelijks verslag uit over de situatie in de VS in deze krant.

3 reacties

 • Donald Deblaere

  2 jaar geleden
  Zo rap mogelijk de economie heropstarten en de kastanjes uit het vuur laten halen door anderen (ik hoorde het hem enkele dagen geleden nochtans iets anders zeggen). En dat de economische activiteiten zo vlug mogelijk moeten worden heropgestart, daarom moet men geen president zijn om dit te weten. Wanneer echter, dat zal het virus bepalen en Trump niet. Zo kan ik ook praat verkopen. Nadat alles voorbij zal zijn zal hij zichzelf uitroepen tot de grote redder van de VS, en ze zullen nog slikken.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Heel waarschijnlijk hebben zijn raadgevers hem ook nog in zijn oor gefluisterd dat, indien hij alle verantwoordelijkheid van het opstarten op zich zou nemen, hij ook als enige dader zou kunnen aangewezen van alles wat er dan eventueel zal verkeerd lopen. Dat is wel het laatste wat hij wil - nee, dan maar liever de gouverneurs de risico's laten nemen. Soms is het ook wel eens gerieflijk geen dictator te zijn en de andere de hete kastanjes uit het vuur te laten nemen.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Nu mogen volgens Trump de gouverneurs van de staten zelf beslissen over de heropstart van hun economie, wat haaks staat op zijn beweringen van eergisteren dat de macht van de president totaal is en dat hij de beslissingen zal nemen. Zijn raadgevers hebben hem ongetwijfeld uitgelegd dat er zoiets bestaat als een Amerikaanse grondwet is die moet nageleefd worden.