Exclusief voor abonnees

Gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch zet politici met voeten op de grond: “Zomaar geld uitdelen, dat is gevaarlijk”

"Wij hebben daar het geld niet voor." Pierre Wunsch (52), gouverneur van de Nationale Bank, had geen gezwollen retoriek nodig om de droom van ambitieuze politici te doorprikken. Nee, in grote crisis kan je geen Sinterklaas spelen. Kapsones zijn Wunsch vreemd. Voor de man die overdag beslist over miljarden euro's, volstaat 's avonds een huisje zonder tuin in de Marollen. "Er zijn nog andere waarheden dan die van de economie."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Ingels

  We kunnen enorm veel besparen maar ja dan snijden onze graaiers in hun eigen diepe en vooral volle zakken.Heb nog nooit meer egoïsme gezien.1 regering Inplaats van zeven.Schaf het lompe en massa geldkostende EU af geeft geen enkele meerwaarde wel voor de gekende oude ministers die nog meer hun zakken willen vullen.Op asiel kan men massa geld besparen ook in gevangenissen alle buitenlanders buiten.Aantal ministers verminderen.Lonen en opstappremie verminderen of afschaffen.

 • emiel wouters

  Of hoe hij zelf zijn ondergang getekend heeft. Met de regering sol je niet, en die zet je zeker niet met 2 voeten op de grond. Een voet moet zeker altijd in beweging zijn, zeker om iedereen een schop onder zijn gat te geven als ze tegenspreken. Want dat dulden ze niet. Kijk maar naar de VRT.

 • Danny Govaerts

  Als ze alle regelingen uit het verleden betreft financiële tegemoetkoming bij problemen. Hadden uitgevoerd zo als ze bestonden. Hadden ze de mensen voldoende maar niet overdreven geholpen. Maar nee ze moesten stemmen ronselen en geld uit delen zakken vol geld uit delen. Waar dan nog een groot deel gebruikt is om verlies op winst mee goed te maken. Niet om mensen die het nodig hadden om te overleven mee te helpen. Nu komt de vraag wie gaat dat terug betalen..!

 • gust van langenhove

  Het geld dat ze uitgeven gaan ze bij de gepensoneerde halen ; een appel voor later zal een zuure en kleine appel worden bij hun spaargeld de euro is niks meer waard.

 • Jan Van Looveren

  Kan er niet een tabel opgemaakt worden wie of welke partij het meeste uitgaf, liefst nog voor de volgende verkiezingen.