Exclusief voor abonnees

Google gelooft dat spraaktechnologie eindelijk zal doorbreken

Natuurlijk is manager Jasper van Laanen een enthousiaste gebruiker: om muziek aan te zetten, een recept op te vragen, het boodschappenlijstje aan te vullen én om te vragen hoe een eenhoorn klinkt. In zijn hand houdt hij de Nest mini, daarnaast staat de Nest Hub.
Natuurlijk is manager Jasper van Laanen een enthousiaste gebruiker: om muziek aan te zetten, een recept op te vragen, het boodschappenlijstje aan te vullen én om te vragen hoe een eenhoorn klinkt. In zijn hand houdt hij de Nest mini, daarnaast staat de Nest Hub.
Google heeft gisteren nieuwe apparaten met zijn slimme assistent voorgesteld. Gaan de snuggere luidsprekers, waaraan je kan vragen om het licht aan te steken of hoe je agenda eruitziet, nu eindelijk doorbreken? Google-manager Jasper van Laanen denkt van wel, maar is voorzichtig. "Mensen moeten nog de drempel over dat ze tegen een speaker praten én vertrouwen dat hun privacy veilig is."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Hier staan al acht maanden 2 LG wk7-smartspeakers, eentje op het gelijkvloers en eentje op de eerste verdieping. Het zijn handige apparaten die ik niet meer wil missen. Bediening van lichten, toestellen, agenda raadplegen, timers, een rekensommetje...je hoeft het gewoon te vragen. Bovendien heeft de LG een mooi geluid, leuk meegenomen voor Spotify. Enkel Google-Home had iets gebruiksvriendelijker mogen zijn, het is soms even zoeken om de juiste instellingen te vinden.

 • Marc Wouters

  4 reacties, negatief, negatief, negatief en ... negatief. Proficiat, jullie leven moet echt epic zijn. Bovendien blijft het me verbazen dat, ondanks het feit dat de technologie zo snel evolueert, mensen dat klein beetje verbeelding niet kunnen opbrengen om te bedenken wat er binnen een paar jaar komt.

 • peter colson

  Net als die VR-brillen, LOL. Het was toen een hele hype en "baanbrekend". Zij die zo'n bril betaalden veel geld om nu op zolder stof te laten vergaren. Velen kwamen tot de conclusie dat ge er een stevige computer moest hebben (weer kosten) Na verloop van tijd stelden ze vast dat er niet veel software was voor die brillen. Alle dagen virtueel een rollercoaster rijden wordt ook sai.

 • Gerrit Versteele

  Voor spraak en dus ook spraaktechnologie heb je vocabularium, grammaticaregels, kennis van spreuken, uitdrukkingen en zegswijzen en (artificiële) intelligentie nodig om dubbelzinnige woorden correct te interpreteren. Als ik zie hoe slecht Google Translate het er vanaf brengt zal het nog tientallen jaren duren voor daar iets deftigs uit komt. Zelfs het vocabularium, een lijst van bestaande woorden, is ver van compleet: de meeste planten- en dierennamen zijn onbekend! Schaam jullie, Google!

 • Dirk Peeters

  Je accepteert om tegen een machine te praten en je weet niet hoeveel andere mensen of bedrijf meeluisteren en aan de slag gaan met alles wat je zegt en doet in de buurt van die toestellen. Vooruit maar !