Meryame Kitir (sp.a)
Volledig scherm
PREMIUM
Meryame Kitir (sp.a) © Photo News

Goedkoop ontslagen tijdens tijdelijke werkloosheid? Wetswijziging komt te laat

Een nieuwe wet die een volwaardig loon garandeert voor mensen die hun opzegtermijn uitzitten terwijl ze door corona niet eens mogen gaan werken, komt te laat voor wie zijn ontslagbrief al ontving. De Raad van State aanvaardt niet dat die met terugwerkende kracht geldt vanaf maart.

19 reacties

 • Jean Gobin

  2 jaar geleden
  Denk toch dat ze die ontslagpremies zullen moeten herbekijken ...is onbetaalbaar voor de werkgevers ze gaan de anciënniteit moeten delen in 2 of 3 …of een forfaitair bedrag ...er zijn heel veel mensen met 30 jaar of meer anciënniteit...allemaal uitbetalen kan haast niet ook hier zullen uitzonderlijke maatregelen moet ingepast worden …of er gaan er heel veel overkop gaan.
 • Jef Denijs

  2 jaar geleden
  We zullen het met véél minder moeten doen. Helaas zal dat ook inhouden dat we niet kunnen blijven gooien met uitkeringen aan diegenen die nooit een cent bijgedragen hebben.
 • Dirk DE Bakker

  2 jaar geleden
  Men zou beter wat politiekers ontslaan die toen toch niets luisteren niet naar de bevolking en kosten ons handenvol geld geld dat men kan gebruiken voor iets anders.
 • Walter De Meulenaer

  2 jaar geleden
  De ene flater na de andere, denken dat ze het warm water hebben uitgevonden en hun ego en hun zakken vullen komt op de eerste plaats. Zo kennen we onze Belgische politici, zo kennen we onze "overheid"!
 • Regina Van Akker

  2 jaar geleden
  Als ze hier ook maar een gaatje zien om grote kuis te houden en een deel werknemers buiten te kieperen, zonder daarvoor op de rooster gelegd te worden, zullen ze zeker niet wachten.
 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."
 2. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 3. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)