Marleen Prikken achter het stuur van haar Renault T-trekker met tankoplegger. De vijftiger verruilde 13 jaar geleden de stikmachine voor de vrachtwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Prikken achter het stuur van haar Renault T-trekker met tankoplegger. De vijftiger verruilde 13 jaar geleden de stikmachine voor de vrachtwagen. © Joel Hoylaerts/Photo News

Gezocht: 5.000 vrachtwagenchauffeurs (m/v) voor maandloon tot 2.500 euro

Belgische transportfirma's komen momenteel 5.000 vrachtwagenchauffeurs tekort. En dat terwijl trucker al jaren een knelpuntberoep is. Om de vele vacatures in de bovendien sterk vergrijzende sector in te vullen, start vandaag een wervings- en imagocampagne.

35 reacties

 • Chantal Geerts

  8 maanden geleden
  Maak het werk aantrekkelijker, die vele uren die een chauffeur moet kloppen om aan een deftig loon te geraken is niet realistisch, ik heb nooit begrepen waarom een chauffeur tot 16u per dag mag werken, jonge chauffeurs willen dit slavenwerk niet meer doen, en gelijk hebben ze, want het heeft een grote inpact op het gezinsleven
 • Jurgen Meeuws

  8 maanden geleden
  2500 euro voor 15u per dag te werken anders verdien je dat niet een trucker werkt voor 12,48 euro bruto per uur voor een aalmoes dus Een ex trucker
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Ik heb meer dan twintig jaar in een bedrijf gewerkt in voedingswaren waar per dag minstens dertig leveringen kwamen.Ik kan me niet één trucker herinneren waartegen mijn baas nooit zitten brullen en tieren heeft.Soms zo maar uit het niks en velen slikten dat omdat ze de ritten nodig hadden als klein bedrijf.Hij zou het nu eens moeten proberen.
 • Bruno Draulans

  2 jaar geleden
  Kijk maar eens op de autostrade. Allemaal Roemenen, Hongaren, Polen. Koeriers rijden aan 1 euro per klant. Je moet goed zot zijn om dat nog te doen. en ja, ik heb ook 5 jaar met vrachtwagen gereden. Heb het altijd graag gedaan maar wil het nu niet meer doen in deze omstandigheden. De sector heeft het aan zichzelf te danken.
 • lino lapauw

  2 jaar geleden
  tot 2500 euro ? en hoeveel bedrijven zullen zich daar onderduiken wie wil dit nu nog doen ? alle dagen met de angst van controle te krijgen tot 20 dagen terug omdat de kans er in zit dat je net 1 dag een kwartiertje te lang hebt gereden om thuis te geraken,geen respect meer van medeweggebruikers, en voor degene die willen beginnen een paar duizend euro neertellen ,veel geluk in de zoektocht
 1. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)
 2. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 1. PREMIUM

  KVO haalt Jäkel, Hubert en Hendry

  KV Oostende haalde gisteren op één dag drie versterkingen binnen. Guillaume Hubert (26, Club Brugge) tekende tot 2023. De doelman werd vorig seizoen door Club aan Cercle uitgeleend en moet straks concurreren met Fabrice Ondoa voor een basisplaats onder de lat. Voorts verwelkomt KVO de Duitse belofteninternational Frederik Jäkel. Deze 19-jarige centrale verdediger komt over van Red Bull Salzburg. Ten slotte werd ook de komst van Jack Hendry (Celtic) geofficialiseerd. De 25-jarige verdediger, vorig seizoen uitgeleend aan Melbourne City, wordt door KVO gehuurd met een aankoopoptie. (TTV)