Exclusief voor abonnees

Gezin van doodgeschoten rijkswachter zag dader vervroegd vrijkomen: "De boosheid gaat niet weg"

Weduwe Jeanine met Marcs dochter Ellemieke en haar zoontje Mil. "Marc was mijn grote liefde. We hadden nog zoveel plannen. Na zijn pensioen zouden we in Nieuwpoort gaan wonen, een boot kopen..."
Jan Aelberts Weduwe Jeanine met Marcs dochter Ellemieke en haar zoontje Mil. "Marc was mijn grote liefde. We hadden nog zoveel plannen. Na zijn pensioen zouden we in Nieuwpoort gaan wonen, een boot kopen..."
Welke impact heeft een voorwaardelijke invrijheidstelling op nabestaanden? De ouders van agente Kitty Van Nieuwenhuysen reageerden "gekwetst en vernederd" op het nieuws dat één van de moordenaars na een derde van zijn straf naar huis mag met een enkelband. De weduwe van de in 2001 doodgeschoten rijkswachter Marc Munten (42) en haar kinderen maakten hetzelfde mee. "Het zadelt je op met een blijvende boosheid."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Sierens

  Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan de objectieve vaststelling dat het leven van een slachtoffer steeds minder waard is dan dat van een dader. Justitie zijn weegschaal is wel heel ver uit balans in dit geval. Je kan dit niet rechtpraten. Ook niet door mede slachtoffers valselijk van wraakgevoelens te beschuldigen.

 • Griet Maes

  Een rijkswachter of politieagent is niet meer waard dan een andere persoon. Geen enkele moordenaar zou vervroegd vrij mogen komen, ongeacht of het slachtoffer een politieagent was of niet.

 • werner Van der Kelen

  Geens zal het eerst eens onderzoeken, en een ronkende verklaring afleggen in het nieuws, daar is hij specialist in

 • romy verhove

  Dit is nu eenmaal ons rechtssysteem, hij heeft een derde van zijn straf gehad, je zal er toch jullie hoofd moeten bijleggen.

 • raymond van der craen

  Of het nu moord is op een ordehandhaver of een gewone burger dat maakt mij niets uit. Levenslang zonder vervroegde vrijlating. Moorden is toch het zwaartste misdrijf of niet heren rechters?