Gezin krijgt waterfactuur van 14.917 euro

Illustratiebeeld
ANP XTRA Illustratiebeeld
Een gezin uit Tremelo heeft een waterfactuur van liefst 14.917 euro in de bus gekregen. Het vierkoppige huishouden van Johan Van Reeth zou er vorig jaar 2,2 miljoen liter doorgejaagd hebben. 

Een gemiddeld Vlaams gezin verbruikt 127.000 liter per jaar of ruim 17 keer minder. "M'n hele huis is op lekken gecontroleerd: niets gevonden. Ook met ons zwembad bleek niets mis. Auto's wassen of de tuin sproeien? Gebeurt hier niet." Van Reeth wijst de watermeter die eind 2017 geïnstalleerd werd aan als schuldige. Nadat hij het monsterverbruik had opgemerkt, liet hij de meter vervangen en sindsdien is de consumptie genormaliseerd. De Watergroep onderzoekt de zaak.Alle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Markos Botsaris

  Als je onze leiders laat doen, zal dit binnen enkele jaartjes het bedrag zijn dat we allemaal gaan betalen.

 • Steven Stevens

  Nog zo een instantie die de bevolking beleven en bedriegen...de leidingen in de ondergrond zijn zo lek als een zeef en versleten. Het is hoog tijd om deze instantie eens zwaar onder de loep te nemen. Maar dat kan natuurlijk niet want van de overheid. Vele mensen zijn reeds op deze manier bedrogen....ook wij...ze moeten ons geld hebben ...no matter how..

 • Vergeynst Hilda

  Het probleem is dat je jaarlijks zelf uw verbruik moet aangeven, maar daar kunt ge van maken wat ge wilt tot de maatschappij zelf eens de meterstand komt opnemen en dan komt de aap uit de mauw. !!

 • PLANCKAERT Johan

  vanals je de kraan open zet heb je al 1 liter verbruikt, zelfs als is het maar een druppel.. graaifirma's? Wie kan dat controleren? de verbruiker in elk geval niet, ze doen wat ze willen. Zo'n factuur gewoon weigeren van te betalen!

 • william Masson

  Een klassieker om te onderzoeken zijn regenwaterputten met een automatisch vulsysteem met stadswater in periode van droogte, het gebeurd heel veel dat die afsluiter en glitters niet werken en dan blijft hij vullen en loopt het water via de overloop gewoon weg.