Exclusief voor abonnees

Getrouwde Bart heeft zoontje bij geheime Chinese vriendin: "Ik ben geen bospoeper, maar als je thuis niet genoeg krijgt..."

Ik was de gelukkigste man op de wereld toen we halverwege de jaren 80 trouwden. Alles ging goed in het begin. Tot de kinderen er kwamen", zegt Bart. "Vanaf dan telde ik voor mijn vrouw niet meer mee en heb ik nooit meer meegeteld. Het waren alleen nog de kinderen die telden. Dat is volgens mij ook de oorzaak van heel veel dubbele levens en echtscheidingen."
Thinkstock Ik was de gelukkigste man op de wereld toen we halverwege de jaren 80 trouwden. Alles ging goed in het begin. Tot de kinderen er kwamen", zegt Bart. "Vanaf dan telde ik voor mijn vrouw niet meer mee en heb ik nooit meer meegeteld. Het waren alleen nog de kinderen die telden. Dat is volgens mij ook de oorzaak van heel veel dubbele levens en echtscheidingen."
Vreemdgaan, is één ding. Er aan de andere kant van de wereld in het grootste geheim een vriendin én een kind op nahouden, een heel ander. Voor de gehuwde zakenman en handelsrechter Bart (59) is het nochtans - een bijna onwerkelijke - realiteit. "Maar schuldgevoelens? Nee. Mijn vrouw zou zich schuldiger moeten voelen dan ik. Mocht ik thuis genoeg liefde en aandacht krijgen, ik was het op een ander niet gaan zoeken."

Met zijn koffer in de hand loopt Bart op de Chinese luchthaven van Qingdao richting uitgang. Hij kent de weg. Die specifieke geuren van oosterse eetstalletjes dringen zijn neus binnen, hij denkt: 'Eindelijk, ik ben thuis.' Het krioelt van de mensen in de aankomsthal, maar al snel ontwaart hij Xiao Mei (42) en hun zoontje Jonas (7), die druk naar hem staan te zwaaien. "Papa! Ik heb een tekening gemaakt!'", joelt de kleine, met in zijn handjes een blad vol bonte draken. Het weerzien is zoals altijd emotioneel, maar nu snel de auto in voor de rit naar huis. Onderweg nog even stoppen aan een lokale markt, voor verse vis. Die zijn Chinese schoonmoeder niet veel later zal verwerken in het middagmaal.

Goed drie weken later staat Bart opnieuw op de luchthaven van Qingdao. Bij Xiao Mei staan de tranen in de ogen. "Kom, papa moet nu echt vertrekken, hij gaat weer voor lange tijd werken", sust ze de kleine Jonas. Een zoen en een knuffel, Bart stapt met zijn koffer naar de check-in. Retour via Shanghai naar Brussel, waar zijn wettige vrouw Ingrid (59) hem tien uur later zal opwachten. Zonder veel woorden stapt hij bij haar in de auto, een kus kan er al lang niet meer af. "Hoe was het werken in China?" "Goed." Lange stiltes terwijl ze in de file staan. "Morgen is het verjaardagsfeestje van de kleindochter, we moeten er om drie uur zijn", deelt zijn vrouw hem mee. "Oké." Bart heeft zijn knop al omgedraaid. Maar hij is nu al aan het aftellen tot hij opnieuw naar China kan vertrekken.

ONS MA DIT, ONZE PA DAT

BART: "Voor een goed begrip: ik ben géén bospoeper. Allesbehalve. In feite ben ik zelfs een brave man. Ik ben zeker niét getrouwd met het gedacht om vreemd te gaan. Ik was trouwens stapelverliefd op mijn toekomstige. Toen ik haar voor het eerst zag en haar schoonheid me van mijn sokken blies, wist ik: 'Verdorie, die moet ik hebben!' Ik was de gelukkigste man op de wereld toen we halverwege de jaren 80 trouwden. Alles ging goed in het begin. Tot de kinderen er kwamen. Vanaf dan telde ik voor mijn vrouw niet meer mee en heb ik nooit meer meegeteld. Het waren alleen nog de kinderen die telden. Dat is volgens mij ook de oorzaak van heel veel dubbele levens en echtscheidingen."

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

95 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jose ceraia

  Een waarheid als een koe. Als ik naar een 5 sterren hotel ga, en er met honger, en een ei zo na lege geldbeugel buiten kom ga ik ook naar het fritkot.

 • Paul Van Hooland

  Nu nog de andere kant van de medaile horen en we zijn er . van hooland p

 • Elisa deJong

  mag hopen, dat de namen gefingeerd zijn... en .. huwelijk is huwelijk.. dus hoe begrijpelijk ook, je zal meer geluk voelen, als je volgens normen leeft...

 • marianne torfs

  Ja mischien weeral ene die niets doet in het huishouding en die alles aan zijn vrouw overlaat en dan moet ze nog klaar staan ook . Zielige man !!

 • Rene Dannau

  ooit een vriend van mij die had een vrouw en 4 kinderen en hij mocht alleen sex hebben om kindjes te maken nog net geen 4 jaar getrouwd en al 4 op de wereld uiteindelijk is hij verdwenen en niemand weet waar hij zit.