Fatima B. uit Borgerhout ontsnapte uit het kamp van Ain Issa, net als twee andere Belgische vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fatima B. uit Borgerhout ontsnapte uit het kamp van Ain Issa, net als twee andere Belgische vrouwen. © RV

Geruststellende toon lijkt ongepast: ontsnapte Belgische IS-vrouwen blijven spoorloos

Er is nog geen duidelijkheid over het lot van de Belgische vrouwen die dit weekend weggeraakt zijn uit een IS-gevangenenkamp. Maar specialisten hebben twijfels bij de geruststellende toon die onze regering aanslaat. En Amerikaanse plannen om de vijftig gevaarlijkste mannen naar Irak te evacueren, blijken inmiddels mislukt.

151 reacties

 • ed Dams

  2 jaar geleden
  terug komen naar het land der ongelovigen. het woord is goed gekozen ,zodat ze hier kunnen profiteren en een hoop mensen het leven zuur kunnen maken. laat ze voor mijn part maar ginder of stuur ze naar de PS. die zien ze toch graag komen.
 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Tja daarom dat steeds meer landen rechts stemmen. Schiet op die illegalen en hetvzal stoppen...palperen ende terroristen zijn laffaards zoals geens dankbaar. Europa is zelfs te laf om zijn eigen te beschermen tegen terroristen. Ik hoop dat de europese top het volgende doelwit word samen met dan van de navo of de VN. Dan staan ze misschien eens terug met hun voetjes op de grond.
 • Marc De Metsler

  2 jaar geleden
  Ginder blijven ze zijn naar ginder gevlucht voor mensen te vermoorden dan moeten ze niet meer terug komen trouwens het was er beter ginder.
 • Frank Kerstens

  2 jaar geleden
  Buitenhouden dergelijk verachtelijk volk! Wij willen dit niet meer.
 • Benny Deridder

  2 jaar geleden
  Als een Belg in Colombia of de Filipijnen wordt betrapt met drugs, wordt hij toch ook daar berecht ? Dan halen ze die toch ook niet eerst terug naar België om hier te berechten ? Waarom die privileges wel toekennen aan IS barbaren ? Bovendien - mits enige politieke moed - kan men van 95 procent IS barbaren de Belgische nationaliteit verwerpen, ze beschikken immers nog over een mediterraanse tweede nationaliteit. Weg ermee !
 1. Twee Antwerpse IS-weduwen naar Turkse grens gedreven nadat honderden familieleden van IS’ers uit Syrisch kamp ontsnappen

  Twee Antwerpse IS-weduwen naar Turkse grens gedreven nadat honderden familiele­den van IS’ers uit Syrisch kamp ontsnappen

  Uit een kamp voor ontheemden in het noorden van Syrië zijn bijna 800 vrouwen en kinderen ontsnapt. Het gaat om familieleden van IS-aanhangers, melden Koerdische bronnen. Volgens Marion van San, een onderzoekster die contact heeft met verscheidene vrouwen die daar vastzitten, is ook een Belgische ontsnapt. Minister van Justitie Koen Geens noemt de situatie “dramatisch”. “Maar de kans is klein dat IS’ers zullen terugkeren”, klinkt het. De Turkse president Erdogan ontkent dat honderden IS-aanhangers zijn ontsnapt. Twee beruchte Antwerpse IS-weduwen zouden naar de Turkse grens gedreven worden.
 1. “Jihadisten ontsnappen na Turks bombardement”

  “Jihadisten ontsnappen na Turks bombarde­ment”

  Vijf gevangengenomen jihadisten van Islamitische Staat (IS) zijn volgens Syrische Koerden ontsnapt als gevolg van een Turks bombardement op Qamishli. Dat melden bronnen van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) die er in gevecht zijn geraakt met Turkse troepen. Qamishli ligt aan de Turkse grens. Een spreekbuis van IS, Amaq News, claimt dat IS in Qamishli een autobom heeft laten ontploffen. Daarbij zijn zeker drie mensen omgekomen.