Exclusief voor abonnees

Geruststellende toon lijkt ongepast: ontsnapte Belgische IS-vrouwen blijven spoorloos

Fatima B. uit Borgerhout ontsnapte uit het kamp van Ain Issa, net als twee andere Belgische vrouwen.
RV Fatima B. uit Borgerhout ontsnapte uit het kamp van Ain Issa, net als twee andere Belgische vrouwen.
Er is nog geen duidelijkheid over het lot van de Belgische vrouwen die dit weekend weggeraakt zijn uit een IS-gevangenenkamp. Maar specialisten hebben twijfels bij de geruststellende toon die onze regering aanslaat. En Amerikaanse plannen om de vijftig gevaarlijkste mannen naar Irak te evacueren, blijken inmiddels mislukt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

152 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ed Dams

  terug komen naar het land der ongelovigen. het woord is goed gekozen ,zodat ze hier kunnen profiteren en een hoop mensen het leven zuur kunnen maken. laat ze voor mijn part maar ginder of stuur ze naar de PS. die zien ze toch graag komen.

 • Wesley Kenis

  Tja daarom dat steeds meer landen rechts stemmen. Schiet op die illegalen en hetvzal stoppen...palperen ende terroristen zijn laffaards zoals geens dankbaar. Europa is zelfs te laf om zijn eigen te beschermen tegen terroristen. Ik hoop dat de europese top het volgende doelwit word samen met dan van de navo of de VN. Dan staan ze misschien eens terug met hun voetjes op de grond.

 • Marc De Metsler

  Ginder blijven ze zijn naar ginder gevlucht voor mensen te vermoorden dan moeten ze niet meer terug komen trouwens het was er beter ginder.

 • Frank Kerstens

  Buitenhouden dergelijk verachtelijk volk! Wij willen dit niet meer.

 • Benny Deridder

  Als een Belg in Colombia of de Filipijnen wordt betrapt met drugs, wordt hij toch ook daar berecht ? Dan halen ze die toch ook niet eerst terug naar België om hier te berechten ? Waarom die privileges wel toekennen aan IS barbaren ? Bovendien - mits enige politieke moed - kan men van 95 procent IS barbaren de Belgische nationaliteit verwerpen, ze beschikken immers nog over een mediterraanse tweede nationaliteit. Weg ermee !