Verplicht nummer voor wie Peru aandoet: Machu Picchu. De voldoening is zoveel groter als je die mythische bestemmingal trappend bereikt hebt.
Volledig scherm
PREMIUM
Verplicht nummer voor wie Peru aandoet: Machu Picchu. De voldoening is zoveel groter als je die mythische bestemmingal trappend bereikt hebt. © RV

Gepensioneerd koppel uit Hoegaarden onderweg op fietstocht van 30.000 kilometer

Andere gepensioneerde koppels sluiten zich aan bij een petanqueclub of pikken een cruise mee. Frank Abbing (65) en Jacinta Creten (54) uit Hoegaarden zagen het iets groters: in mei 2017 begonnen ze aan de onmogelijk gewaande fietstocht van het Canadese Vancouver tot Patagonië, het zuidelijkste punt van het Amerikaanse continent. Intussen heeft het echtpaar Argentinië bereikt, met 25.000 kilometer op de teller en nog 5.000 te gaan.

  1. PREMIUM

    Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

    Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
  2. PREMIUM

    Immuniteit na enkele maanden weg

    Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement