"Ik was gehaast en ben de bron vergeten te vermelden", verdedigt de directrice zich. De Gentse school blijft achter haar directrice staan.
Volledig scherm
"Ik was gehaast en ben de bron vergeten te vermelden", verdedigt de directrice zich. De Gentse school blijft achter haar directrice staan. © Wannes Nimmegeers

Gentse schooldirectrice onder vuur wegens plagiaat

De laatstejaars van het gerenommeerde Sint-Bavohumaniora in Gent kregen voor de start van de vakantie een jaarboek met daarin een voorwoord van directrice Hilde Allaert. Maar die tekst blijkt 100% gekopieerd van UGent-professor Hendrik Vos. 

  1. PREMIUM

    Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

    Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)