Gelijk aan Vlaams Belang? "Nee, want N-VA volgt de regels"

Nu Magnette (PS) nieuw cordon sanitaire oppert

N-VA
Na de migratiecampagne van N-VA oppert PS-boegbeeld Paul Magnette een cordon sanitaire rond de partij, want er is geen verschil meer met Vlaams Belang. Loopt het migratiebeleid van N-VA en Vlaams Belang echt over hetzelfde spoor?

Hoe N-VA over immigratie denkt, leest u in het boek van Theo Francken. De staatssecretaris loopt warm voor het Australische migratiemodel. Dat is vrij hard, omdat Australië haar grenzen stevig afschermt. Het eiland neemt wel vluchtelingen op, maar op zijn voorwaarden. Zo ziet Francken het voor Europa. "Wij willen dat migratie op een gecontroleerde manier verloopt", zegt partijgenoot Mathias Diependaele. "En daarbij kijken we ook naar wat onze samenleving nodig heeft."

Je hebt 17% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin Noël

  Nv-a en Vlaams belang in de regering te beginnen met de Vlaamse. De traditionele partijen hebben al genleg kiesvee geïmporteerd.

 • Jens van den Broeck

  Zo moet het! Helpen waar we kunnen helpen, om de rest van de wereld een vooruitzicht op een goede toekomst te bieden. Maar op een normale manier, zonder dat onze samenleving verder destabiliseert, in vrede! Go N-VA

 • Hedwig Jacobs

  Als andere landen beslissen wie of wat er hier binnen mag en zelfs hoeveel dan zijn we geen land meer, en kan de koning en regering de pot op, want in Europa wordt beslist wat we moeten doen of laten, beseffen die linkse jongens nu echt niet dat we nog altijd een soevereine staat zijn die zelf kan beslissen wie er binnen en buiten mag, met wat zijn we bezig?

 • Eric De landtsheer

  Als dit pact er komt kan Francken zijn ideologie hard maken met de woorden: ' Als ik er 30.000 binnenlaat, mag ik er aub 3 buitenzetten!? Kwestie van publieke opinie te sussen, pleeeaaase'

 • Roy Cooks

  Wat mij betreft, mogen ze deze met spuug en pakwerk bijeengehouden mislukking onmiddellijk splitsen. Maar Magnette zou misschien wel eens vieze smoelen kunnen trekken als Wallonië het zonder het zweet van de Vlamingen zou moeten stellen.